Yhdysvaltalainen Michelle Carter, 20, sai syytteen taposta lähetettyään poikaystävälleen tekstiviestejä, joissa hän yllytti tätä tappamaan itsensä. Poikaystävä Conrad Roy III oli vasta 18-vuotias päättäessään elämänsä. Carter todettiin syylliseksi perjantaina päättyneessä oikeudenkäynnissä.
Tapahtumien aikaan Carter oli 17-vuotias. Hän lähetti masentuneelle ja itsetuhoiselle poikaystävälleen useita viestejä, joissa taivutteli tätä itsemurhaan. Roy löydettiin autostaan parkkipaikalta häkämyrkytykseen kuolleena.
Todistusaineisto koostui suurimmaksi osaksi Carterin lähettämistä tekstiviesteistä. Yhdessä viestissä nuori nainen sanoi: ”Jos haluat tehdä sen niin kovasti kuin väität, tänään on sen aika.” Toisessa viestissä hän jatkoi: ”Olet täysin valmis. Sinun tarvitsee vain laittaa generaattori päälle, ja sinusta tulee vapaa ja onnellinen. Älä enää lykkää sitä. Älä enää odota.”
Pari tunsi toisensa vuodesta 2012 saakka, mutta piti suurimmaksi osaksi yhteyttä tekstiviestitse ja puhelimitse. Heidän kerrotaan tavanneen vain muutaman kerran. Puolustusasianajaja kertoi oikeudessa Royn ehdottaneen, että pari olisi kuin Shakespearen Romeo ja Julia, jotka rakkaus ajoi itsemurhaan.
Syyttäjä näki asian toisin. Hänen mukaansa Carterin motiivi tekoon oli sympatia, jota hän kuvitteli saavansa osakseen surevana tyttöystävänä.

Lähde: Metro