Vuonna 2015 eläinpuistossa työskentelevä Rebecca Willers oli vaelluksella kansallispuistossa Sumatralla, kun hyönteisen purema muutti hänen elämänsä. Palattuaan kotiin 37-vuotias nainen kärsi lukuisista oireista, ja lopulta hänellä diagnosoitiin systeeminen skleroosi, johon ei ole parannuskeinoa.
Willersillä uskotaan olleen geneettinen taipumus, joka laukaisi sairauden hyönteisen pureman seurauksena. Sairaus saa kehon uskomaan, että se on hyökkäyksen kohteena, minkä vuoksi iho ja sidekudokset alkavat kovettua. Willers kuvailee tilaansa sanomalla, että hänestä tuntuu kuin hän muuttuisi vähitellen kiveksi.
– Asiantuntijan mukaan immuunisysteemini saattoi mennä ylikierroksille viidakossa olemisen seurauksena ja hyönteisen purema saattoi laukaista sairauden.
Willersin mukaan osa sairaudesta kärsivistä ihmisistä menehtyy kahden vuoden kuluessa diagnoosista. 55 prosenttia potilaista kuitenkin elää vähintään kymmenen vuotta.
Skleroosiin ei ole parannuskeinoa, mutta oireita voi hoitaa ihoa pehmentävillä ja tulehdusta lievittävillä lääkkeillä, mikä tarjoaa potilaille hetken helpotuksen.
– Pelottavinta on ollut, kuinka nopeasti sairaus on puhjennut. Lääkärini varoitti minua siitä, että seuraavat kolme vuotta tulevat olemaan aggressiivisimmat, Willers kertoi.
Willers odottaa parhaillaan testituloksia, jotka kertovat, onko sairaus edennyt hänen sisäelimiinsä. Olosuhteista huolimatta hän suhtautuu elämään yhä positiivisesti ja pitää itseään onnekkaana, kun sairaus diagnosoitiin varhaisessa vaiheessa.
https://youtu.be/o-8BOW06-Dk
Lähde: Meaww
Kuva: YouTube