Käsityöläismyymälän upeat lasiteokset varastettiin – "kyllä itku on tullut"


Hämeenlinnalaisen Soda Shop Design -lahjakaupan studioon murtauduttiin viime yönä ja samalla varastettiin suuri määrä upeita taideteoksia. Varkaat veivät mukanaan myös elektroniikkaa, kuten myymälän puhelimen, videoprojektorin ja tietokoneen, jonka mukana meni hukkaan suuri määrä työtä.
Myymälän pitäjät Marjut Numminen ja Aino Vilpas ovat murtuneita tapahtuneesta.
– Kyllä itku on tullut tänään monta kertaa kun satojen tuntien työ; suunnittelu, puhallus, hionta, viimeistely, kuvaaminen, myyntiin saattaminen – eli koko prosessi on nyt niin monen meille rakkaan esineen kohdalla valunut hukkaan. Yrittäminen ei taidekäsityöläisenä ole helppoa, ja tämä tästä nyt vielä puuttui… Tietokoneesta on tietysti otettu varmuuskopioita, mutta ei ihan kaikesta. Siinäkin meni hukkaan hirvittävä määrä työtä.
Tapaus on aiheuttanut yrittäjille myös paljon muutakin ylimääräistä työtä.
– Asioiden järjestelyssä paloi taas kaikki meidän vapaapäivät, ihan kun niitä nyt ennestäänkään olisi paljoa ollut. Kyllä on niin kurjaa! Ei osata paremmin sanoa. Koska kaikki tietokoneen ohjelmat ynnä muut menivät sen siliän tien myös, niin kyllä taitaa se odotettu uusi verkkokauppakin myöhästyä, vaikka vääntäisimme päivät yöt läpeensä menetettyjä asioita kuntoon.
Myymälässä on tallentavat videokamerat, joka helpottanee poliisia selvittämään varkaiden henkilöllisyyttä. On kuitenkin mahdollista, että tuotteita jo yritetään myydä. Yrittäjät julkaisivat Facebookissa kuvia varastetuista esineistä, koska he haluavat auttaa estämään ihmisiä ostamasta varastettuja esineitä.
Katso linkistä lisää kuvia upeista taide-esineistä, joita varkaat veivät ja rikkoivat.

Kuvat: Facebook / Soda Shop Design

Saatat myös tykätä
20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta
20€ talletuksella 30€ pelirahaa + 150 ilmaiskierrosta