45-vuotias professori Anna Stubblefield (kuvassa) on tuomittu törkeästä seksuaalisesta väkivallasta, raiskattuaan useita kertoja 34-vuotiaan CP-vammaisen D.J.:n. Hyväksikäytöt tapahtuivat vuonna 2011 New Jerseyssa naisen toimistolla.
Oikeus totesi, että D.J. on henkisesti epäpätevä suostumaan seksuaaliseen kanssakäymiseen, koska hän ei pysty kommunikoimaan puheella, vaan ainoastaan ääntelemällä.
Stubblefieldin asianajaja puolusti naista oikeudessa kieltämällä kyseessä olleen raiskaus tai seksuaalinen hyväksikäyttö. Stubblefield on kertonut hänen ja D.J.:n olleen rakastuneita toisiinsa ja että D.J. ei ole henkisesti jälkeenjäänyt. Hän pystyy kommunikoimaan kirjoitusmenetelmällä, jota kutsutaan ”helpotetuksi viestinnäksi.” Metodin tarkoituksena on esimerkiksi tukea vammasta kärsivän kättä, jotta hän pystyisi kirjoittamaan näppäimistöllä ilman, että hänen kätensä vapisisivat. Professori opetti myös D.J.:n perheelle kuinka tätä menetelmää käytetään.
Stubblefield sai tuomion kahdesta ensimmäisen asteen törkeän seksuaalisen väkivallan syytteestä ja hänellä on edessään kymmenestä neljäänkymmeneen vuoteen vankeutta. Rangaistus langetetaan 9. marraskuuta.