Tiistai-iltana kahdeksan aikoihin karkasi Muhoksella sijaitsevasta perhekodista kolme sinne sijoitettuna olevaa poikaa. He löivät kahta perhekodin työntekijää metallisilla tuolinjaloilla ja saivat tällä tavalla väkivaltaa käyttäen anastettua pihalla olleen henkilöauton, jolla pakenivat paikalta.
Poliisi sai pakoautosta havainnon Tyrnävällä ja ryhtyi seuraamaan autoa, jonka kuljettaja ei noudattanut poliisin antamia pysähtymismerkkejä, vaan jatkoi kovaa vauhtia ajaen nelostietä etelän suuntaan.
Autolla tehty pakomatka päättyi Pulkkilassa, jossa anastettu ajoneuvo suistui ulos tieltä hiukan ABC-huoltamolta etelään päin. Autossa olleille pojille ei tullut ulosajon yhteydessä vammoja, vaan he juoksivat metsään yhä karkuun pyrkien.
Poliisi sai kaksi pojista kiinni metsästä poliisikoiran avulla tehdyn seurannan jälkeen. Kolmas karkulainen sensijaan jäi ainakin alkuyöllä kateisiin. Hänen etsintäänsä jatketaan.
Kiinni saaduista pojista toinen on 15-vuotias ja hänet tuotiin kuulusteluja varten Oulun poliisilaitokselle. Toinen kiinniotettu on 14-vuotias ja hänet luovutettiin sosiaaliviranomaisen huostaan. Vielä kateissa oleva tekijä on 16-vuotias. Kaikki mainitut nuoret ovat asuneet aiemmin Etelä-Suomessa ja onkin todennäköistä, että heillä oli tavoitteena päästä sinne.