Perjantaina 3.8.2012 kello 21.45 Myllypurosta Kontulan ostoskeskuksen suuntaan kovaa vauhtia ajanut virolaisissa rekisterikilvissä olleen Mercedeksen kuljettaja menetti autonsa hallinnan sillä seurauksella, että auto ajautui ulos ajoradalta ja törmäsi puuhun, josta sinkoutui edelleen metallisen kaiteen läpi kevyenliikenteen väylälle pyörien useita kertoja ympäri törmäten lopuksi Kontulan ostoskeskuksen seinässä olleeseen portaikkoon.
Auton kuljettaja puhalsi alkometrikokeessa tuloksen 2.3 promillea ja häntä lähdettiin kuljettamaan ambulanssilla tarkastettavaksi Töölön sairaalaan.
Matkalla Töölön sairaalaan mies oli hyökännyt ambulanssimiehistön kimppuun ja paennut ambulanssista metroradan suuntaan. Suoritetuissa etsinnöissä mies löytyi läheltä Turunlinnan alla olevaa metrotunnelia, jossa mies oli jäänyt vaatteistaan kiinni metron turva-aitaan. Tämän takia metroradalta jouduttiin katkaisemaan sähköt ja metroliikenne pysäyttämään.
Mies oli tämänkin jälkeen jatkanut erittäin agressiivista käyttäytymistään ja hänet oli jouduttu saattamaan poliisien avustamana Töölön sairaalaan, jossa hänellä ei havaittu mitään varsinaisia fyysisiä vammoja.
Mies toimitettiin kiinniotettuna Pasilan poliisivankilaan.
Juttua tutkitaan nimikkeillä törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, pahoinpitely ja liikenteen häirintä.