USA:n Little Rockissa on alkamassa erikoinen oikeudenkäynti, jossa ex-poliisi sanoo ravintolatyöntekijän sylkäisseen hänen ruokaansa. Kyseinen työntekijä ei ole enää ravintolaketju Buffalo Wild Wingsin palveluksessa, mutta sillä ei ole väliä koska ex-poliisi on haastanut tapauksesta työntekijän sijaan koko valtakunnallisen ravintolaketjun.
Ex-poliisi Rian Heck oli tapahtuman aikaan Little Rockin poliisin palveluksessa ja oli ravintolassa syömässä virkapuku päällään reilut kaksi vuotta sitten. Hän laati poliisiraportin, kun huomasi kananpalassaan limamaista ainetta, jossa oli pieniä kuplia. Tämän jälkeen Heck löysi videotallenteen ravintolasta, jossa ravintolatyöntekijä näyttää sylkäisevän ruokaan.
Buffalo Wild Wingsin paikallinen ravintolapäällikkö on vahvistanut, että ravintolassa tuolloin työskennellyt 28-vuotias David Mann oli sylkäissyt ruokaan keittiössä. Heckin lakimiehen mukaan Heck kärsii yhä ahdistuksesta tapauksen takia, koska ”ravintolaan mennessä tällaista ei tulisi odottaa tapahtuvan.” Heck vaatii vahingonkorvauksia itselleen ja rahallista rangaistusta ravintolaketjulle. Summista ei ole tietoa, mutta ilmeisesti ne ovat kohtuullisen suuria, koska sovitteluratkaisua ei ole löytynyt.
Heckin lakimies perustaa syytteensä sille, että ravintolaketju ei ole hänen mukaansa ollut riittävän huolellinen palkatessan kyseisen työntekijän, eikä ole valvonut häntä riittävän hyvin. Ravintolan mukaan kukaan ei ole ohjeistanut työntekijää sylkemään ruokaan.
Oikeudenkäynti asiasta alkaa maaliskuussa. Jos osapuolet pääsevät sovitteluratkaisuun, sopimuksen yksityispohjat tulevat olemaan luottamuksellisia.
Video sylkäisytilanteesta täällä.