Harva meistä ryhtyisi kannibalismiin vapaaehtoisesti, mutta olet kuitenkin joskus saattanut pohtia, onko ihmisliha terveellistä. Youtube-kanava AsapSCIENCEn julkaisema video antaa vastauksen kysymykseen.
Ihmislihaa kokeilleiden mukaan sen maku on yhdistelmä porsasta, vasikkaa ja pekonia. Lihamme on punaista lihaa, eikä siten varsinaista terveysruokaa. Yhden ihmiskehon liha ja rasva sisältävät keskimäärin noin 80 000 kaloria. Ihmislihassa piilee kuitenkin suurempikin vaara kuin lihomisen riski. Sen syöminen voi jopa koitua kuolemaksi.
Ihmislihalla herkutteleminen ei ole hyväksi, sillä jos lihaa ei ole valmistettu kunnolla, taudit kuten hepatiitti ja ebola tarttuvat siitä helposti. Suurin riski on kuitenkin lihan sisältämät prionit. Ne ovat rakenteeltaan muuntuneita proteiineja, jotka ovat vaaraksi elimistölle.
Prionit vaikuttavat myös kehon terveisiin proteiineihin saaden ne muuttumaan kaltaisikseen. Muuntuneet proteiinit aiheuttavat taudin, joka tuhoaa aivokudosta ja johtaa lopulta kuolemaan. Sairauteen ei ole parannuskeinoa, ja se oli varsin yleinen erään kannibalismia harjoittaneen uusiguinealaisen heimon keskuudessa.
Ihmisten kohdalla lajitovereiden syömistä paheksutaan, mutta tiettyjen eläinlajien keskuudessa kannibalismi on tavallista. Esimerkiksi erään hämähäkkilajin poikaset syövät oman emonsa.

Lähde: Unilad