Iltalehti uutisoi aiemin tällä viikolla, että Helsingin hovioikeus on tuominnut Verkkokauppa.comin maksamaan Teoston hyvitysmaksuyksikölle miljoonakorvaukset. Ongelmia yrityksen kanssa on ilmennyt myös kuluttajien keskuudessa jo vuosia.
Verkkokauppa.comista tammikuun alkupuolella television tilannut mies kertoi Metropolille omista hankaluuksistaan yrityksen kanssa. 1100 euroa maksanut televisio saapui 14. tammikuuta. Avattuaan pakkauksen asiakas huomasi, että näyttö oli naarmuuntunut, joten palautti sen välittömästi saadakseen tilalle virheettömän tuotteen.
Jonkin ajan kuluttua saapuikin paketti, joka sisälsi saman, naarmuuntuneen television ja sen lisäksi 50 euron laskun, jonka syyksi oli merkitty ”aiheeton takuuhuoltokäynti.”
Mies keskusteli yrityksen edustajan kanssa sähköpostitse ja kävi lopulta jopa itse paikan päällä, jolloin hänelle myönnettiin, ettei tuote ollut missään huollossa koskaan ollutkaan. Tässä vaiheessa asiakas oli yhteydessä kuluttajaneuvojaan, joka totesi, ettei ainakaan takuuhuollon turhaa laskua pidä alkaa maksamaan. Tästä seurasi se, että Verkkokauppa.com siirsi kyseisen laskun perintätoimiston perittäväksi.
Yritys ei aio palauttaa asiakkaalle rahoja viallisesta tuotteesta eikä vaihtamaan sitä ehjään. Perusteena on käytetty sitä, että asiakas olisi itse voinut aiheuttaa näytön naarmuuntumisen. Tällä hetkellä televisio odottaa pian kolmatta kuukautta alkuperäisessä pakkauksessaan asiakkaan kotona, että joku ottaisi vastuun tapahtuneesta.samsung