Tuoreen yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan lähes puolet kaikista videopelien pelaajista on naisia. Tarkemmin 45 % kaikista pelaajista ja 46 % tiheimmin pelejä ostavista pelaajista koostuvat naisista. Pelejä pelaavista jo 31 % on aikuisia naisia, joten vanhat käsitykset pelaajien iästä ja sukupuolesta ovat muuttuneet radikaalisti viime vuosina.
Pelitalot ovat selkeästi halunneet laajentaa pelaajapohjaa, joka näkyy yhä useammin vahvana naishamona menestyspeleissä. Naisten huomio kiinnittyy sekä perinteisesti nuorten miesten suosimiin räiskintäpeleihin, että sosiaalisiin mobiilipeleihin. Toimintapeleissä ratkaisevana tekijänä erityisesti naisilla on nykyisin vahva tarina ja päätöksenteko, suoraviivaisen väkivallan sijaan. Myös se, että yhä useammin pelin päähahmo on nainen, tai hahmoksi voi valita naisen, auttaa asiaa.

Esimerkiksi pelissä ”Mass Effect 3,” päähahmon komentaja Shepardin voi valita olevan joko mies tai nainen.
The Last of Us -pelin Ellie sekä BioShock Infiniten Elizabeth ovat myös hyviä esimerkkejä vahvoista naishahmoista uusimmissa hittipeleissä.
Suuri osa pelaajista pelaa pelejä perheensä kanssa — 16 % pelaa vanhempiensa kanssa, 32 % pelaa muiden perheenjäsenien kanssa ja 16 % pelaa puolisonsa tai tyttö/poikaystävänsä kanssa. Tämä laajentunut pelaamisen omaksuminen auttaa myös naisia tuntemaan yhteenkuuluvuutta pelaamiseen.
Online-peleissä naisia voidaan yhä syrjiä erityisesti nuorten miesten taholta, mutta tilanne on alkanut kohentua kun yhä useampi aikuinen on alkanut pelata myös onlinessa. Aikuiset miehet osaavat suhtautua naisiin kunnioittavasti peleissä, mutta erityisesti alle 15-vuotiaat pojat aiheutuvat vielä häiriötä naisille. Tällä hetkellä pelejä pelaa useampi yli 18-vuotias nainen kuin alle 17-vuotias poika, joten tilanne on muuttunut paljon verrattuna esimerkiksi 10 vuotta sitten vallinneeseen tilanteeseen. On myös selvää, että pelitalot ottavat tämän yhä selkeämmin huomioon kehittäessään uusia pelejä.
Lähde: CNN