[button1 url=http://selfiet.net]TSEKKAA UUSI SIVUSTO SELFIET.NET JA VOITA LAHJAKORTTI![/button1]
 
Kannabisuute voi tuoreen Molecular Cancer Therapeutics -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ”huomattavasti pienentää” aivokasvainten kokoa, raportoi American Live Wire.
Tutkimusryhmä St. Georgen yliopistossa Englannissa teki tämän merkittävän havainnon käyttäessään THC:tä (tetrahydrokannabinoli) ja CBD:tä (kannabidioli) aivosyöpätutkimuksessa.
Aivokasvaimia on hyvin vaikea hoitaa. Noin 5200 ihmistä kuolee Yhdysvalloissa aivokasvaimiin vuosittain. Tilastollisesti vain 10 prosenttia näistä potilaista on elossa viisi vuotta diagnoosin jälkeen.
Tutkimusryhmä kokeili erilaisia hoitomuotoja hiirille. Testeissä hiirien kasvainten kehittyminen ”hidastui huomattavasti”, kun sädehoidon lisänä käytettiin CBD:tä ja THC:tä. Tutkimuksessa selvisi, että sädehoidon ja kemiallisten ainesten yhdistelmä oli itse asiassa ”tehokkain hoitomuoto.” Tiedemiehet uskovat, että kun CBD:tä ja THC:tä käytetään yhdessä sädehoidon kanssa ihmisiin, aivokasvaimet voivat hoidon seurauksena kadota kokonaan.
– Tulokset ovat erittäin innostavia. Kasvaimia hoidettiin erilaisin tavoin, kuten ilman mitään hoitoa, hoitona vain kannabinoidit, hoitona vain sädehoito, sekä yhdistelmänä sädehoito ja kannabinoidit samaan aikaan, johtava tutkija Wai Liu sanoo.
– Ne joita hoidettiin samanaikaisesti sädehoidolla ja kannabinoideilla, saavuttivat parhaat tulokset ja erittäin merkittävän pienenemisen kasvainten koossa. Joissakin tapauksissa kasvaimet katosivat eläimistä kokonaan. Tämä tietää hyvää ihmisten tutkimukselle jatkossa. Kyseessä on tappavin ihmisen sairaus, Liu lisää.
Liu toivoo, että kannabinoideja voidaan käyttää ihmisten kasvainten hoidossa jo lähitulevaisuudessa.
– Kannabiskasvin ainesosien hyödyt ovat olleet tiedossa jo aiemminkin, mutta huomattava aivosyövän väheneminen kun niitä käytetään yhdessä sädehoidon kanssa on jotain aivan uutta ja voi osoittautua lupaavaksi potilaille, jotka ovat vakavissa tilanteissa vastaavanlaisten syöpien kanssa tulevaisuudessa, Liu summaa.
Kannabis on laillistettu neljässä Yhdysvaltojen osavaltiossa
Yhdysvalloissa lääkekannabis on sallittu 22 osavaltiossa, sekä Washington DC:ssä. Kannabiksen viihdekäyttö on tällä hetkellä laillista neljässä osavaltiossa: Oregonissa, Washingtonissa, Coloradossa ja Alaskassa, sekä rajoitetusti Washington DC:ssä.
Suomessa lain vastaista
Suomessa kannabiksen kasvatus, käyttö ja hallussapito ovat rikoksia, mutta lääkäreillä on oikeus tietyissä tapauksissa määrätä kannabinoideja sisältävää Sativex-lääkettä. STT:n tänä vuonna poliitikoille tekemän tutkimuksen mukaan valtaosa Suomen poliitikoista pitää Suomen lainsäädäntöä kannabiksen suhteen hyvänä, eikä näe tarvetta muutoksiin.