Pitkään parantumatonta syöpää sairastanut Janita Lukkarinen on menehtynyt 27 vuotiaana. Hän menehtyi 27.11. rakkaittensa saattelemana.

Osanottoni Janita Lukkarisen perheelle ja läheisille. Taas se tuli todistettua, miten elämä on epäreilua ja täysin kohtuutonta.
Pientä ihmistä kohtaan, jolla elämä edessä ja kaikki haaveet odottamassa toteutumista.Mutta epäreiluinta ja kohtuuttominta oli seurata, miten ihmiset löivät jo lyötyä ja tekivät kaikkensa vaikeuttaakseen Janitan elämää.

Janita keräsi rahaa omiin hoitoihinsa sekä rintaimplanttien poistoa varten sekä omiin hautajaisiinsa. Poliisi tutkii Janita Lukkarisen harjoittamaa rahankeräystä epäiltynä rahankeräysrikoksena. Asiaa tutkittiin Itä-Uudenmaan poliisissa Vantaalla.

Tutkintapyynnön ja rikosilmoituksen rahankeräyksestä on tehnyt Janitan tuntema ihminen, joka aikaisemmin hallinnoi hänen maksullista Instagram-tiliään. Rahankeräyksestä oli tullut poliisille enemmän kuin yksi tutkintapyyntö, joka kertoo hyvin suomalaisen ihmisen arvomaailmasta ja kateudesta. Ei suoda edes kuolevalle ihmiselle pientä helpotusta edes avustusten muodossa. Sen pitäisi mielestäni olla täysin verotonta ja jokaisen ihmisen oma asia jos haluaa tukea ihmistä tälläisessä tilanteessa.

Lukkarinen kertoi Instagramissa saaneensa reilun 1000 euron edestä sellaisia lahjoituksia, jotka oli tarkoitettu hänen omiin tarpeisiinsa ja että hän osti niillä 380 euroa maksaneen puhelimen. Muihin ostoksiin hän sanoo käyttäneensä lehtihaastatteluista saamiaan rahoja. So what, mihin hän rahoja käytti. Käärinliinassa ei ole taskuja eikä ruumisautossa ole peräkoukkuja.

Ihmiset olivat julmia, kun Janita halusi näyttää kauniilta elämänsä viime kuukaudet. Häntä haukuttiin muun muassa siitä, ettei syöpää sairastava voi näyttää tuolta. Ihmiset lahjoittavat rahaa ja hän ostaa meikkejä ja laitattaa hiuspidennyksiä. Tuolloin ihmiset kirjoittivat kateellisina, millä oikeudella. Naisten huoneelle oli perustettu oma haukkumaryhmä Janitaa varten.

Itsekkin kuulin muutamaankin otteeseen, että jotkut keskustelivat onko tämä syöpä diagnoosi vain mediahuomion hakua. Olen järkyttynyt ja niin surullinen siitä, mitä Janita joutui kokemaan parantumattoman sairauden ohessa. Todella sydäntä särkevää. Olen monesti miettinyt, mistä ihmisen viha ja ilkeys kumpuaa. Ihminen, joka kadehtii vielä kuolinvuoteellakin olevaa nuorta. Täytyy olla läpeensä paha.