Maailmantilanne huolestuttaa äärimmäisen paljon. Tuntuu typerältä kirjoitella omista kuulumisistaan, kun niin paljon muutakin on meneillään juuri nyt. Minunkin ajatukseni ovat olleet Ukrainassa lähes tauotta siitä saakka, kun uutiset viime viikolla tavoittivat.

Koska olemme viihde-kanavalla niin jätän kuitenkin aiheen käsittelyn täällä minimiin. Tällaisina aikoina on äärimmäisen tärkeää luottaa virallisiin asiantuntijalähteisiin. Silmä tarkkana siis somessa ja medioissa kiertävien ”uutisten ja faktojen” kanssa!

Myös henkilökohtaisella tasolla viimeiset kuukaudet ovat olleet raskaita. Kerroinkin viime viikolla someni puolella, että jouduin hiljattain luopumaan tärkeästä ihmissuhteesta. Suruprosessin läpi käyminen on jälleen kerran tuntunut loputtomalta rämpimiseltä, mutta tiedän että valoisampia päiviä on tulossa. Jo tapahtuneen itselleen myöntäminen on askel eteenpäin, ja tahdon uskoa elämällä olevan paljon tarjottavaa tulevaisuudessa. Toisinaan vaan on alamäkiä eikä sille voi mitään.

Kuten ystäväni tänään totesi: Huonoja hetkiä täytyy käydä läpi, että hyviä osaa arvostaa.

Ei pahaa ilman jotain hyvääkin

Tuleva kevät näyttää kiireiseltä. Olen pistänyt vireille muutaman innostavan projektin, jotka näyttävät lähtevän käyntiin kiitettävällä tavalla. Voisi kai sanoa, että olen vihdoin löytämässä oman tieni. Kyse on työprojekteista, mutta myös intohimosta. Jos mietin itseni 2 vuotta takaperin, ja joku kertoisi minulle missä pisteessä tulen tänä päivänä olemaan, saattaisin pyörtyä innostuksesta. Toivon pääseväni pian avaamaan näitä asioita teillekin enemmän. Näissä merkeissä vietänkin tämän viikon Suomessa.

Lisäksi tietysti kuljemme vauhdilla kesää kohti. Viime aikoina on herännyt ajatus, että pitäisi pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä uuteen seikkailuun. Kesäni tulee siis varmasti kulumaan jossain päin Eurooppaa. Haavelistallani pyörivät tällä hetkellä Italia, Espanja ja Kreikka. Tietysti myös Helsingin kesä on aika lyömätön. Ehkä olisi mahdollista löytää jonkinlainen toimiva välimalli kahden kotimaan välillä?

Elämä kantaa

Kaiken tämän negatiivisen keskellä on mielestäni välillä hyvä pysähtyä miettimään myös elämän hyviä puolia. Jokainen meistä kehittyy kokoajan, ja elämä kuljettaa paikkoihin mitä emme osanneet edes kuvitella. On hyvä muistutella itselleen, että elämä kantaa. Vaalimalla omaa jaksamistamme pystymme olemaan paremmin läsnä myös muille sitä tarvitseville. ❤️