Palataanko taas kerran mun lempiaiheen pariin – deittailuun! Oon tässä äärimmäisen kokenut konkari, tosin vähän vaihtelevalla menestyksellä.

Päädyin vähän aikaa sitten lukemaan keskustelua, jossa jokainen sai listata ”pahimpia turn offeja deittiprofiileissa” eli asioita, jotka saa swaippaamaan Tinderissä vasemmalle. Innostuin tästä aiheesta sen verran, että haluan tehdä oman listani myös.

Nyt on ystävänpäiväkin ihan nurkan takana, joten vielä ehtii pistää tuoretta matoa koukkuun. Ei muutakun jokaiselle tsemppiä rakkauden valtamerellä seilaamiseen!

Kasvot ei näy
Sääntö numero yksi: naama näkyviin. Miksi kukaan haluaisi tutustua ihmiseen, joka piilottelee itseään? Mulle herää heti ajatus, että silloin ollaan liikkeellä esim. ilman puolison lupaa tai muissa hämärähommissa. Ihan oman turvallisuudenkin nimissä en koskaa uskaltaisi tavata henkilöä livenä, joka ei esiinny omilla oikeilla tiedoillaan.

Kannattaa myös välttää kuvia joissa on aurinkolasit, kaveriporukka, tai jotain muuta vastaavaa minkä vuoksi sinut on vaikeaa tunnistaa. Siis rehellisyys kunniaan, niin molemmat osapuolet välttyvät pettymyksiltä.

Negatiivisuus ja ylimielisyys
Mun henkilökohtainen inhokki, joka saa voimaan todella pahoin.

”Ei gold diggereitä.”
”Kaikki tykkää viinistä ja matkustelusta.”
”Etsin vain älykästä seuraa.”

Yäk yäk yäk. Ymmärrän varsin hyvin, että joku ajattelee tällaisia asioita hiljaa mielessään. Se on luonnollista ja oikei…jokaisen oikeus parinvalinnan suhteen. Siis luonnollista miettiä omia arvojaan ja mitä mahdolliselta uudelta ihmissuhteelta haluaa. Kuitenkin tällainen negatiivinen ja vähättelevän tyyli antaa henkilöstä pelkästään kuvan epävarmana, käytöstavattomana ja ylimielisenä idioottina.

Itse välttelen viimeiseen asti seuralaisia, jotka ryhtyvät korostamaan omaa erinomaisuuttaan.

Itsensä määrittely työn tai opintojen kautta
Ihmiset jotka mainitsee omassa esittelyssään pelkästään koulutuksen ja työn, ja lisää profiiliin vielä kuvan itsestään työntouhussa. Okei mahtavaa – kaikki haluaakin ryhtyä tapailemaan tyyppiä jonka identiteetti ripustuu täysin ammatinvalinnan varaan. Tai ehkä sittenkin haluaisimme kuulla jotain siitä mitä teet vapaa-ajallasi, millainen persoona olet, millaiset arvot on sun sydäntä lähellä… Ihmisten on tarkoitus kiinnostua SINUSTA eikä sinun työstä.

Opiskelijoiden kohdalla tämä on vähän ymmärrettävämpää – opiskeluaikoina vapaa-aikakin pyörii pitkälti opintojen ympärillä. Lopettakaa kuitenkin se yliopistoilla leijuminen valmistumisen jälkeen. Se on pelkästään kiusallista katsottavaa.

Henkilökohtaiset inhokit
En tiedä onko näitä kauhean soveliasta edes sanoa, mutta sanotaan silti. Asioita mitkä saa mut todennäköisesti swaippaamaan ohi: lippis, lävistykset, 420-viittaukset, lapset aiemmista suhteista, isot koirat tai muut vaativat lemmikit, ONS/FWB-haut… No joo, vois melkein ajatella että mikään ei kelpaa. Vähän näin se taitaa mun kohdalla ollakin.

Loppuun vielä pieni paljastus: Mä olen pitänyt Tinderin olemassa myös parisuhteen aikana. Profiilin olemassa oleminen tai olemattomuus ei mun mielestä vaikuta millään tavalla siihen, pystyykö suhteessa noudattamaan sovittuja pelisääntöjä. Siispä en ole nähnyt tarpeelliseksi ryhtyä poistamaan profiiliakaan vaikka olisin tapaillut tai parisuhteessa jonkun kanssa.