Suomalainen ystävänpäivän konsepti on ihana, koska päivä on tarkoitettu nimenomaan ystävyyden vaalimiseen sekä muistamiseen, eikä pelkästään rakastavaisille. Olen itse kyllä sen verran toivoton romantikko, että haluaisin joskus kokea sen romanttisenkin version ystävänpäivästä. Sitä odotellessa! (Voi toki olla, että odottaminen vaan pitkittää tätä prosessia.🤔)

Jos heräsit ystävänpäivään myöhässä tänä vuonna, mutta sulla on joku tai joitain kenen päivää haluaisit piristää, niin vielä ehtii erittäin hyvin. Muista, että kyse ei tarvitse olla mistään isosta jutusta.

Jos sulla ei ole juuri nyt resursseja sen enempään, niin lähetä ystävälle henkilökohtainen toivotus viestillä ja lisää mukaan hauska kuva yhteisestä muistosta. Näinkin pieni ele tuntuu suurelta, kun taustalla on ajatusta. Myös suklaat, kukat ja kortit kulkee nykyään kätevästi esim. Woltin kautta, jos et itse pääse paikan päälle!

Tässä tulee mun viimehetken top3 treffi-ideat ystävänpäivälle (Voi toteuttaa myös ystävän tai porukan kanssa)

Kotona

Rakenna olohuoneen lattialle pesä esimerkiksi vieraspatjasta, peitoista ja tyynyistä. Viritä pesälle katto isosta lakanasta, niinkuin aina lapsenakin tehtiin. Majan valaisemiseen sopii hyvin led-valonauhat tai muu hämärä valaistus. Voit virittää tunnelmaa myös kynttilöillä – mitä enemmän sitä parempi.

Illalliseksi kaupasta pieniä syötäviä; juustoja, keksejä, tuoreita hedelmiä, mansikoita, suklaata. Tietysti teemaan sopisi shamppanja, mutta maanantain nimissä uskon minkä tahansa muunkin kuplivan juoman kelpaavan. Ruokailun jälkeen illan kruunaa romanttinen elokuva.

 

Ulkona

Lähtekää yhdessä kävelylle, tai keksi jokin muu tekosyy lähteä yhdessä ulos. Mikäli vielä ehdit saada ravintolavarauksen, matka johtaa tietenkin sinne. Vaikkei hienommissa ravintoloissa olisi enää tilaa niin yhteinen vaellus vaikka lähipitseriaan voi olla yllättävän kiva yllätys.

Nykyarjessa me ollaan niin kiinni työssä, someissa, puhelimissa ja muussa hälinässä, että läsnä oleminen helposti herpaantuu kun viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Laittakaa siis yhteisellä sopimuksella puhelimet pois ja nauttikaa yhteisestä ajasta. Illan päätteeksi karkkikaupan kautta kotiin! Jos seuraava aamu ei ole turhan kiireinen, niin hotelliyö keskellä viikkoa on myös ihanaa vaihtelua.

 

Tulevaisuudessa

Mä olen viimeiaikoina hurahtanut unelmieni matkakohteiden selailuun. Romanttisia pakettilomia löytyy kaikenlaisiin budjetteihin sekä läheltä että kaukaa. Mun ehdoton suosikkikohde on tällä hetkellä Turkin Kappadokia, joka on tunnettu ihan lyömättömän upeista maisemistaan ja kuumailmapalloista, joita siellä leijailee taivaalla sadoittain. Jos mä voisin juuri nyt viedä itselleni tärkeän ihmisen tänne lomalle, tekisin sen.

Anna siis läheisellesi kortti, jossa kerrot suunnitelleesi yhteistä matkaa. Voit valita sopivia kohdevaihtoehtoja sekä ajankohtia valmiiksi. Lyökää sitten myöhemmin yhdessä matkan lukkoon. Ja hei – kuka sanoo että matkan täytyisi kohdistua ulkomaille!