Tästä on nyt todella moni ollut kiinnostunut niin ajattelin vähän avata teille taustoja asiaan.

Eli minulla on ollut viimeaikoina terveyshuolia. Olen kohta vuoden ollut äärimmäisen väsynyt.

Oireina väsymys, turvotus, voimakas painonnousu(+20kg), ärtymys, voimattomuus, hengenahdistukset ja hengästyminen. En edes muista kaikkia oireita tässä varmaan luetella, kun olotila on jo niin ”arkipäivää”.

Minulla todettiin sitten rautavarastojen hemoglobiinia myöten olevan todella huonolla tolalla ja pääsen vihdoin ensi viikon torstaina rautainfuusioon.

Rautainfuusiossa rautaa tiputetaan nestemäisenä suoneen 1000mg, minkä pitäisi täyttää pitkäaikaisia rautavarastoja. Tämä toimenpide tehdään yksityissairaalassa hoitajan valvomana ja sen hinta vaihtelee valmisteesta ja sen määrästä ja paikasta riippuen 200-1000e välillä. Minulle tämä maksaa nyt 450e ja siihen vielä 3x 220e lääkärikäynnit plus verikokeet n.250e kaikki.

Arvoni olivat Hb 120 ja ferritiini 10.

Lääkäri totesi, että arvot on niin huonot, että hän ihmettelee miten pääsen edes sängystä ylös.

Tämän lisäksi kärsin monista eri ravintoaineiden puutoksista ja niitä syön kotoa käsin ja toivotaan, että olo kohenee näiden kaikkien myötä.

Painonnousu aiheuttaa minulle sen, että aletaan olla lähellä diabetes 2-muotoa jos painoa ei saada kuriin ja ruokavaliota tasapainoon.

Liiallinen väsymys on aiheuttanut minulle sen, etten ole voinut liikkua tai syödä säännöllisesti. En ole myöskään jaksanut usein kokkailla hyviä ja terveellisiä ruokia.

Koska verensokeria tasaamaan ei tarvita tällä hetkellä verensokerilääkitystä niin lääkäri suositteli minulle Ozempic-valmistetta.

Ozempic lisää ja normalisoi suolistohormoneja, joiden puute aiheuttaa sen, ettei olo tunnu koskaan täydeltä. Se vähentää ruokahalua, hidastaa mahalaukun tyhjenemistä ja lisää insuliinin vapautumista, vähentää maksan glukoosin tuotantoa ja tasaa verensokeria pitkäkestoisesti. Vaikuttaa alentavasti myös verenpaineeseen. Asiakkaat ovat saaneet todella hyviä tuloksia lääkkeen käytöstä.

Tämä valmiste myös samalla bonusvaikutuksena siis tukee painonpudotusta ja joillekkin ihmisille tätä määrätään laihdutuslääkkeeksi. Toinen vastaava valmiste on Saxenda mikä on muuten tehokas, mutta sillä ei ole verensokeriin vaikutuksia.

Olen innoissani päästessäni kokeilemaan tätä sillä haluan olla terve ja hyvinvoiva. Kukapa ei haluaisi.

Valmiste maksaa 123,43e/kk ja siitä ei saa Kela-korvausta ellei ole todettu diabetes 2. Siihenkin sisältyi vielä ehtoja.

Saxendaa taas käsittääkseni riippuen lääkäristä monet pääsevät kokeilemaan, jos paino on tiukassa ja laihtuminen edistäisi terveyttä huomattavasti. Tähän voi hakea jotain erikoiskorvausta Kelalta, jos lääkäri on valmisteen määrännyt ylipainoon.

Aion aloittaa tämän oman Ozempic valmisteen käytön huhtikuun 22.päivä kun 2 viikkoa on kulunut rautainfuusiosta ja olo kohentunut.

Raportoin tänne sitten tuloksia ja fiiliksiä aina kuukausittain. Olen kuullut, että useilla tippuu jopa kilo viikossa.

Itse haluaisin pudottaa 50 kiloa painoa yhteensä, että olisin ihannepainossani. Tosin olisin silloin kyllä hyvin hoikassa kunnossa.

Lähtöpainoa en paljasta, mutta sen verran sanon, että olen hiukan jopa huonommassa kunnossa kuin aloittaessani elämäntapamuutosta vuonna 2020 Olet mitä syöt-ohjelmassa, jonka ansiosta tulinkin raskaaksi.

Täällä eletään jänniä aikoja ja odotan vaan toiveikkaana, että saan elämäni takaisin. Hyvän olon ja virkeyden ihan ennen kaikkea. Kaikki ulkonäölliset toiveet on sivuseikka.

Ihanaa viikonloppua kaikille<3