Aikamoinen matka on tullut kuljettua tähän asti. Aloin tuossa hetki sitten muistelemaan omaa tarinaani, kun olen viime aikoina törmännyt monenkin julkisuudesta tutun henkilön henkilöhaastatteluun missä käydään läpi uran nousuja ja laskuja.

Kaikki alkoi siitä, kun olin ihan tavallinen nuori tyttö Keravalta. Olen syntynyt Iisalmessa, mutta asuin koko ikäni täysi-ikäisyyteen asti siis Keravalla. Olin alle 2-vuotias, kun muutimme Keravalle.

Jo nuorena halusin tehdä mallin töitä. Minua kiusattiin jo tarhassa, 1-2 luokalla ja sen jälkeenkin ihan koko peruskoulun ajan milloin mistäkin. Olin liian laiha, minulla oli silmälasit, hammasraudat, olin helppo kohde jne. Pidin itseäni aivan hirvittävän rumana ja vihasin sitä, että olin liian laiha, minulla ei ollut tissejä ja minulla oli huono näkö ja hampaatkin. Voi luoja sitä teinitytön ulkonäkökriisiä.

Yläasteella aloin huomata muidenkin kuin ilkeiden koululaisten kommentteja ”oletpa hoikka ja nätti tyttö, sinusta tulee vielä missi” ja kaikkea mitä ikinä vastaavaa kukakin keksi sanoa.

Näin netissä erään nettivalokuvamallikilpailun, missä sai äänestää suosikkiaan. Näin siellä uskomattoman kauniin tytön ja sanoin silloin, että minä haluan samanlaiset kuvat. Löysin kuvaajan sähköpostin ja otin yhteyttä ja aloin säästämään rahaa.

Tämän jälkeen hain 7-päivää lehden tähtitytöksi. Silloin olin 17-vuotias ja kuvauksista maksettiin huikea 200e palkkio.

Maksoin valokuvaajille hienoista kuvista ja niitä tuli otettua useamman eri kuvaajan kanssa ja jotkut kuvasivat harrastuksenakin. Kuten siihen aikaan nykyään huippusuosittu Petri Mast.

Vuonna 2007 olin The Babes nimiselle sivustolle mallikuvauksissa, kun voitin lukijaäänestyksen parhaimman näköisenä tyttönä ja sain kuvaukset palkkioksi.

 

Harmi, että suurin osa kaikista kuvista on jossain, mistä niitä ei ikinä enää löydä. en muista tuon ensimmäisen kuvaajan nimeä ja osalla ei ole kuvia ollut enää. Silloin sain niitä cd-levyille mitä minulla ei enää ole.

Näiden kuvien suosio netissä sai erään kuuluisan urheilijan mielenkiinnon heräämään ja se oli menoa sitten. En mainitse nimeä siksi, etten halua enää sotkea itseäni siihen henkilöön ja erityisesti hän ei sitä varmastikkaan ole missään vaiheessa halunnut. Ne tietää ketkä tietää ja loppuja ei kiinnosta.

Tämän jälkeen olinkin jo Big Brotherissa ja siitä lähti se lumipallo pyörimään, mikä ei ole pysähtynyt vielä tänäkään päivänä.

Itseni mielestä en ole hyödyntänyt julkisuuttani ehkä tarpeeksi hyvin vaan enemmänkin kärsinyt siitä. Olen myynyt itseäni lehtiin ns. halvalla ja suostunut lähes kaikkeen mihin pyydetään.

Kun leikkiin lähtee kannattaisi enemmän tietää mitä tekee ja osata kääntää näkyvyys myös hyödyksi. Nykyään olen jo oppinut ja osaan sanoa ei enkä lähde ilmaiseksi pelkän esillä olemisen ilosta mihinkään. Mutta tiedättehän, että kun on nuori ja päivätyöstä käy biletys ja mallikuvauksissa käyminen ja lehdet tarjoavat sinulle yli normaali kuukausitason palkkaa lisähuviksi niin houkutus oli silloin aika suuri.

En parhaimpina julkisuusvuosinani, kun Instagram esim. tuli niin kasvattanut tiliäni tai tuottanut sisältöä. Kuten voimme nykypäivänä todeta, olisi kannattanut.

Enää lehdet eivät maksa kuin roskapalkkioita. Kaikki raha tulee omista SoMe-kanavista. Minulle tämä blogi ja yhteistyöt ovat kannattavia, mutta eräissä lehdissä esillä oleminen ei enää kannata. Aikoinaan sain silloin nuorelle isoksi luokiteltaviakin summia eli ihan useita tuhansia euroja haastatteluista lehtiin, mutta kun kaikki on nykyään ilmaisena sisältönä SoMessa ei lehdilläkään ole varaa maksaa entiseen tapaan.

Tv-ohjelmista ei Suomessa heru kun päivärahaa tai ulkomaan päivärahaa ja ehkä joku pieni hikinen korvaus. Esim Big Brotherista sain silloin aikoinaan muutaman hassun satasen. Että kyllä julkkikseksi haluaminen Suomessa on täysin turhaa ellet vain tykkää, että sinut tunnistetaan.

Itsellä tuo aika meni ohi sitten ainakin parinkympin jälkeen. Julkisuuteen turtuu ja siitä tulee arkipäiväistä. Vappu Pimiä jossain haastattelussa sanoi, että se kellä ei ole ”muna seisonut” aluksi, kun ihmiset ”tiesi kuka sä oot” niin valehtelee. Totta se on. Kyllä siitä on aluksi ihan pähkinöinä.

Se mitä ehkä haluan sanoa kaikella tällä on se, että mitään en kadu. Elin vain nuoruuttani ja sitä satuttiin seuraamaan lehdissä. Niin monet ilmaisen viinan bileet on tullut käytyä ja saatu helppoa rahaa ja elämä on ollut yhtä juhlaa, että se oli silloin se ja hyvä niin.

Jos jotain kadun niin se ei ole yksikään typerä lehtihaastattelu tai sekoilukerta vaan se, etten osannut miettiä loogisemmin ja johdonmukaisemmin kokonaisuutta ja kääntää sitä edukseni, kuten esimerkiksi hienosti on tehnyt vaikkapa Vappu Pimiä tai Martina Aitolehti.

Nyt elämme jo ihan uutta aikakautta ja on tullut uudet nuoret ja uudet julkkikset. Hyvä niin. Minä olen tyytyväinen näin. Jos johonkin lähtisin vielä mukaan haluaisin näyttäytyä täysin eri formaatissa ja olla henkilöbrändinä täysin erilainen.

Mielestäni sellainen sekoilu ja skandaalit on tosi vanhaa kamaa, enkä näin tulevan lapseni äitinäkään kuuna päivänä sellaista hänelle tai läheisille toivoisi!

 

Näihin Tv-formaatteihin haluaisin mukaan:

!. Tanssi tähtien kanssa

Tähän haluaisi kaikki mukaan ja tämä onkin varmaan kaikkien se timanttisin taso.

2. Kymppitonni

Tätä kun on itsekin lapsena katsonut telkkarista niin tämä on jotenkin niin legendaarinen, että se olisi huippua kokea.

3. Tuttu juttu-show

Tähän haluaisin ehdottomasti mieheni kanssa. Tämä on jotenkin niin söpö ja hauska parisuhdejuttu ja me tunnetaan paremmin toisemme kuin kukaan koskaan. Olis hauska nähdä kuinka se tulisi ilmi ohjelmassa.

4. Yökylässä Maria Veitolan kanssa

Tähän suostuisin, koska Maria on tosi ihana ja mielenkiintoinen ihminen. Monella on mielestäni väärä kuva Mariasta ja itsekin nuorempana hänen haastatteluissaan ”pelkäsin” häntä. olisi mukava tavata näin vuosien jälkeen ja antaa se aito kuva myös itsestään.

5. Selviytyjät

Tähän ehkä suoostuisin pitkän harkinnan jälkeen. En tiedä kestäisinkö olla niin pitkään erossa miehestäni ja lapsestani. Me ollaan niin kasvettu yhteen, että olisi vaikea kuvitella olevansa enemmän kuin pari päivää jossain poissa.

En ikinä suostuisi johonkin Temptation Island, Ensitreffit alttarilla tai lastenteko ohjelmiin ja kaikenmaailman pelleilyihin.