No pakkohan tämäkin aihe oli ottaa käsittelyyn, kun ihmisiä tämä niin kiinnostaa ja siitä niin paljon puhutaan.

Ainakin minulle on sanottu monta kertaa elämäni aikana, että ”odota vaan sitten kun menet naimisiin ja tulee lapsia niin ei paljon peitto heilu”.

Vastaan tähän heti, että kaikille asioille mitä pitää tärkeänä ja mikä kiinnostaa niin löytyy kyllä aikaa.

Väsymykseen ja päänsärkyyn on voinut vedota aina ennenkin, jos seksi ei vaan kiinnosta ja sellaisesta saattaa ihan aidosti kärsiä varsinkin, jos perheeseen on saapunut pieni ihminen.

Mutta niin kauan kun seksi on nautinto eikä velvollisuus tyydyttää kumppania, niin sen nautinnon pariin haluaa raskainakin päivinä. Seksiähän on hyvin monia erilaisia muotoja eikä aina tarvitse jaksaa jyystää hullun lailla kuin kanit.

Mistä sitten löytää aikaa tai paikan kun on lapsi tai lapsia? Väitän, että keinoja kyllä löytyy jos siihen vaan haluaa panostaa.

Itse en ole kokenut tässä asiassa haasteita sillä yhteistä aikaa löytyy paljon esim. lapsen päiväuniaika ja illat.

Sen ymmärrän, että haasteita voi olla jos esim. toinen on illat töissä ja lapsi vaatii jatkuvaa läsnäoloa tai on jotain ongelmia terveydessä. Ja onhan sitä ihmisillä kaikenlaisia haasteita.

Meillä on ainakin mieheni kanssa vahvat kemiat ja rakkaus niin alusta asti seksi on ollut tärkeässä roolissa. Olisi jotenkin vaikea kuvitella, että yhtäkkiä emme haluaisi läheisyyttä toisiltamme.

Toisen kainalossa olo ja pusuttelu on parasta ja siitä tulee kyllä todella hyvä olo. Varsinkin mitä raskaampaa on sitä enemmän se toisen läsnäolo tuo lohtua.

Kannustaisin lapsiperheessä olevia läheisyyteen. Se, että ollaan sohvalla sitten vaikka sen television ääressä sylikkäin ja ennen nukkumaanmenoa annetaan ne hyvän yön suukot ja ollaan kainalokkain. Myös pieni pusu keittiössä touhutessa tai kotitöiden lomassa piristää ja pitää parisuhteen kipinää yllä.

Aina ei tarvitse olla seksiä, mutta kyllä sitä pitää jotain muutakin olla kun kuulumisten vaihtamista päivän kakka ja pissatilanteesta ja tarvitseeko kaupasta tuoda jotain.

Näitä vinkkejä kun soveltaa niin voit saada jopa neljä kertaa viikossa ;)