Kirjailija Miki Liukkonen myöntää Jäbät & Tunteet -podastissa liiallisen alkoholilla läträämisen pilanneen häneltä monia tilanteita. Juominen ja sekoilu varjostivat Mikin elämää noin viiden vuoden ajan vuosina 2014-2019.

Miki päätti laittaa korkin kiinni vasta, kun hän joutui sairaalaan.

– Piti mennä niin pohjalle, että oli pakko lopettaa juominen. Alkoholisti ei lopeta ennen kuin menettää perheen tai talon. Omalla kohdalla oma terveys oli vaarassa. Olin ihan sairaalassa ja lähellä kuolemaa, Miki toteaa.

– Sillon tajusin, että tämän pitää loppua. Sen jälkeen minulla on tullut alkoholiin inhosuhde. Kun ajattelen alkoholia, ajattelen sitä sairaalaa ja sitä jamaa, mihin jouduin. Olin myös todella nuori ja muistan miettineeni, ettei minun pitäisi olla tässä kunnossa vielä tämän ikäisenä, hän jatkaa.

Alkoholiongelman lisäksi Miki puhuu podcastissa kamppailuistaan mielenterveyden kanssa.

– Olen käyny erilaisissa terapioissa vuosikausia: psykoanalyyttisessa terapiassa, Gestalt-terapiassa ja tällä hetkellä DKT-terapiassa. Ensimmäiset vuodet olivat turhia, enkä saanut niistä mitään. Se johtui siitä, että terapeutti ei ollut oikea. En osannut puhua asioista. Terapiassa käyminen vaatii opettelua. Sinne ei voi mennä sanomaan, että kaikki ok. Siinä menee aikaa ja rahaa hukkaan. Se vaatii iteltä tosi paljon.

Miki kannustaa myös miehiä hakeutumaan terapiaan.

Toivon, että miehet uskaltautuisivat enemmän terapiaan ja puhumaan tuntemuksistaan. En tiedä, onko miesten terapiassa käyminen yleistynyt. Olen käynyt ryhmäterapioissa, niin olen aina ainoa mies siellä. Siellä on 20 naista ja sitten minä, Miki toteaa.

Lue myös:

Seiska: Behm seurustelee tunnetun kirjailijan kanssa – katso ensimmäinen yhteiskuva!

Laulaja Behm paljasti oman näkemyksensä suhdestatuksestaan: ”Voimme lopettaa spekuloinnin!”