70 on vain numero -elokuvan ensi-ilta siirtyy syksyyn – tuottajat tyrmistyivät: ”Olemme todella pettyneitä”

Hannele Laurin tähdittämän 70 on vain numero -elokuvan ensi-ilta siirtyy elokuvateattereiden toimintarajoituksista johtuen syksyyn 2021. Kiristyvien rajoitusten myötä tilanne on muodostumassa elokuvien levittäjille, tuottajille ja elokuvateatterinpitäjille kestämättömäksi.

70 on vain numero  -elokuvan tuottajat Riina Hyytiä ja Nina Laurio ovat tilanteesta tyrmistyneitä.

– Olemme todella pettyneitä, että aikana, jolloin yleisö kaipaa iloa ja elämyksiä, ja elokuvateatterit ovat olleet olosuhteisiin nähden turvallisia paikkoja niitä kokea, emme voikaan tuoda elokuvaamme yleisön nautittavaksi. Elokuvamme ensi-illan siirto on meille raskas ja kallis operaatio. Kotimaiselle tuotantoyhtiölle jokainen ensi-ilta on ainutlaatuinen tapaus, sillä voimme yleensä tuoda yhden elokuvan ensi-iltaan parin vuoden välein. Tällainen tilanne nostaa jo ennestään suuret riskimme megalomaanisiksi, kommentoi tilannetta Riina Hyytiä.

– Elokuva-ala on hyvin herkkä ja haavoittuva ekosysteemi, jossa jokainen toimija on äärimmäisen riippuvainen toisistaan. Kotimaiset tuottajat ja levittäjät ovat tähän asti sinnitelleet omalla riskillään ja tehneet lanseerauksia rajoitetuille markkinoille, jotta elokuvateattereissa olisi uutta elokuvaa yleisölle ja teatterit pysyisivät hengissä. Elokuvatuotannossa ja lanseerauksessa on kiinni satojen tuhansien investoinnit ja se elättää valtavan suuren määrän av-alan ammattilaisia. Yrittäjälle ei jää toimintamahdollisuuksia tällaisessa tilanteessa. Riski on kohtuuton, Nina Laurio sanoo.

70 on vain numero  -elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Johanna Vuoksenmaa ja pääroolissa laulaja Seija Kuulana nähdään Hannele Lauri. Elokuvan tuottaa Dionysos Films Oy ja elokuvan levittää Nordisk Film.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.