Mediapersoona ja urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori on tunnettu voimakkaista kannanotoistaan erilaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin liittyen. Useat feministeiksi itseään tituleeraavat julkkikset ja somevaikuttajat ovat vuosien saatossa raivostuneet Valavuoren kärkkäistä kommenteista, jotka he ovat tulkinneet muun muassa naisvihaksi ja sovinismiksi.

Nyt Valavuori on jälleen joutunut rajujen syytösten kohteeksi. Jupakka sai alkunsa, kun Valavuori arvosteli kovin sanoin Iltalehden toimittajaa, ja ennen kaikkea tämän kirjoittamaa artikkelia.

Keskiviikkona (6.7.) Valavuori teki omalle Twitter-tililleen postauksen, jonka oheen hän jakoi Iltalehden julkaiseman artikkelin koskien naisten ja miesten jalkapallon palkkaeroja. Iltalehti oli nostanut artikkelin omalle Twitter-tililleen saatetekstillä ”suurin erottava tekijä miesten ja naisten futiksen välillä on raha”.

Valavuori on aiemmin puhunut julkisuudessa siitä, kuinka hänen mielestään on luonnollista, että miesten ja naisten palkkojen välillä on urheilussa eroja. Hän käyttää perusteluna sitä, että miesten liigoissa pyörivät rahamäärät ovat suurempia kuin naisten vastaavissa kisoissa.

Tällä kertaa Valavuori vaikuttaa menettäneen totaalisesti hermonsa kyseiseen aiheeseen liittyen.

– Nyt se korkki kiinni siellä toimituksessa, Iltalehti, Valavuori lataa Twitterissä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Valavuoren twiitti on kerännyt runsaasti tykkäyksiä ja kommentteja ja vaikuttaa siltä, että monet ovat Valavuoren kanssa aiheesta samoilla linjoilla.

Kaikkia miehen päivitys ei kuitenkaan miellytä. Yksi heistä on Jyväskylän yliopiston luennoitsija ja biologi Panu Halme.

– Valavuori esitti soidinkutsun kaikille naisvihaajille ja muille kusipäille. Ja kutsu on kommenttien perusteella kuultu, Halme tokaisee Twitterissä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Valavuori ei kuitenkaan ole jäänyt kritiikin edessä sanattomaksi.

– Tyypillinen reaktio vihervasurilta, joka ei hyväksy totuutta koska totuus ei vastaa hänen mielikuvitustaan. Panu Halme puhuu paskaa, minä vain kerroin totuuden. Ainoa kestävä tapa kehittää naisurheilua on sanoa asiat kuten ne ovat, mies täräyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tähän Halmeella on antaa suora vastaus:

– Parhaiden naispelaajien palkat ovat luokkaa prosentin parhaiden miesten palkoista. Peli ei varmasti ole sata kertaa huonompaa joten otsikon kirjoittanut toimittaja ei ollut ollenkaan välttämättä kännissä. Sinä olet Suomen johtava sovinisti, onnea valitsemallasi tiellä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Valavuori jatkaa edelleen väittelyä. Hänen mielestään Halmeen argumentit eivät ole asiallisia.

– Tyttöjunioreita valmentava Panu ei ymmärrä yhtään mistä puhuu. Tämän päälle hän haukkuu minun olevan sovinisti, vaikka olen varmasti yksi näkyvimmistä tyttö- ja naisurheilun puolestapuhujista. Surullista ja vaarallista puhetta tyttöjen valmentajalta, Valavuori summaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Aleksi Valavuori ja Kalle Palander ajautuivat tappeluun – viettävät villiä elämää Espanjassa: “Painu v**tuun siitä”

Aleksi Valavuori ei jäänyt toimettomaksi ryöstön keskellä – lähettää painavan viestin varkaille: “Jäätte joka tapauksessa kiinni”