Tunnettu urheiluvaikuttaja ja mediapersoona Aleksi Valavuori julkaisi hiljattain Twitter-päivityksen, jossa hän ylisti US Openin voittanutta tennispelaajaa, Emma Raducanua.

– Emma Raducanu on parasta mitä naistennikselle on tapahtunut pitkään aikaan. Toisin kuin moni muu on viime vuosina ollut, Emma on hymyilevä, muut huomioon ottava superfiksu esikuva. Ei ihme, että esim. IG-seuraajien määrä on kasvanut miljoonalla parissa päivässä, Valavuori kirjoitti Twitter-päivityksessään.

Kaikkia Valavuoren kehut eivät kuitenkaan miellyttäneet. Me Naiset -lehden toimittaja Virpi Salmi on sitä mieltä, että Valavuorella olisi parannettavaa omassa Twitter-käyttäytymisessään.

Salmi julkaisi Instagram-tilillään avoimen kannanoton, jossa hän tuo esille rehellisen mielipiteensä.

– Aleksi itse voisi enemmän skarpata vastuutaan miestwitteristä. Hymyä huuleen ja iloisempaa ilmettä siihen keski-ikäiseen naamaan, dumppaa se hikipanta ja lisäksi voisit vähän lirkutella ja mielistellä naisille sen sijaan, että kimpoilet pikkuasioista ja tunteilet, kun joku asiallisesti huomauttaa virheestä, Salmi laukoo.

– Nyt et oo kaksinen esikuva kenellekään kaksilahkeiselle, hän jatkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Salmen postaus on saanut kannatusta muun muassa suositulta trans-vaikuttajalta, Mona Blingiltä.

– Hohhoijaa noita mieskirjoittelijoita, Bling muotoilee.

– Naistennikselle ei mieskirjoittelijan mielestä ilmeisesti ole ollut eduksi esim. Naomi Osaka, joka ei ole aina vain hymyillyt, vaan esimerkiksi kertonut avoimesti ahdistuksestaan ja paineistaan. Ei kuulu naisurheiluun miesnäkökulmasta sellainen, Salmi vastaa Blingille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Valavuori on lisännyt Instagram-tilinsä Stories-osioon videojulkaisun, jossa hän vastaa Salmen antamaan kritiikkiin.

– Me Naisten toimittaja Virpi Salmi löysi tästä tekstistä oleellisen. Milloin hän vihaa Eikka Grönia, milloin hän vihaa Pyhimystä ja milloin Valavuorta, Valavuori kommentoi videollaan.

– Mutta Virpi onkin varmasti seurannut naistennistä jo vuosia ja tietää mistä puhuu. Käykää muuten katsomassa muitakin Virpin tekstejä ja kuvia, sieltä oikein heijastuu rakkaus miehiin.

– Jos minä olisin nainen saattaisin sanoa, että Virpi minä häpeän, mies lataa.

Lue myös: