Mediaperoona Aleksi Valavuori joutui myrskyn silmään, kun hän kritisoi sosiaalisen median tileillään Hubbardin kilpailemista naisten sarjassa kovin sanankääntein. Hän kutsui Hubbardia muassa ”doupatuksi mieheksi”.

– Tässä on ollut melkoinen turbulenssi viimeisen vuorokauden aikana. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun otin tapojeni mukaisesti kantaa voimakkain sanakääntein siihen, ettei ole ok, että koko ikänsä miehenä eläneet ja miehen fysiikasta ja testosteronitasoista nauttineet siirtyvät naisten sarjoihin. He eivät pelkästään vie naisilta työpaikkoja, vaan myös unelmia ja tuhoaa heidän urheilupaikkoja ja opiskelustipendejä Yhdysvalloissa, Aleksi kertoo YouTube-kanavallaan julkaisemalla videolla.

– Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, ettenkö minä hyväksyisi identiteettejä tai unelmia. Jokainen saa olla sellainen kuin itse haluaa olla. Se ei voi olla oikeutus siihen, että saadaan pikaportti omien unelmien kautta siihen, että tuhotaan muiden unelmat. Tässä kohtaan puhutaan tyttöjen ja naisten unelmista.

Aleksi katsoo asioita tieteen kautta. Hän sanookin videolla, että jos joku ei hyväksy tiedettä, niin sille hän ei voi valitettavasti mitään.

– Jokainen tutkimus sanoo, että mies on naista ylivertaisempi fyysisesti. Se ei ole mun vika, että teinipojat voittaa naisten maajoukkueen. Se ei ole myöskään naisten vika, eikä se ole mitään pois naisten urheilusta. Olen aina karsastanut sitä, että naisten ja miesten urheilua verrataan. Nyt on vähän pakko.

Aleksin sanomisten takia somevaikuttajaksi itseään tituleeraava Mona Bling on ruvennut kirjoittamaan Aleksin yhteistyökumppaneille ja lähipiirille viestejä, jossa syyttää Aleksia muun muassa trans- ja homofobiseksi.

– Siellä käytetään termejä, että olisin trans- ja homofoobikko sekä rasisti ja naisvihaaja. Ne on sairaita termejä, jota minä en mitään edusta. Jokainen joka minut tuntee, niin tietää, että olen rakastunut erilaisuutta. Tämä keskustelu ei liity millään tavoin transihmisten oikeuksiin, vaan tämä liittyy huippu-urheiluun ja siihen, että millaisen edun ihminen, joka on viettänyt miehen kropassa saa, jos hän voi tehdä vapaan siirtymän ilman leikkausta tai kohta ilman hormonihoitoja naisten sarjaan. Jos tämä sallitaan, me sallitaan se, ettei naisilla ole kohta huippu-urheilua tai ammattia, Aleksi kertoo videolla.

– Mona Blingin kokoaman joukon tekemiset ovat sairasta. Moni varmasti kääntäisi tässä kohtaan vasemman posken tai polvistuisi, mutta mä en sitä tee. Minua ei kiinnosta paskaakaan. Mä en tuu missään nimessä hyväksymään heidän toimintaa.

Aleksi on päättänyt julkaista jokaisen viestin, jonka Mona tai hänen kumppaninsa lähettävät hänen yhteistyökumppaneilleen ja läheisilleen.

– Teidän sanoilla on vastuu, Aleksi toteaa.

– Vuorokauden aikana näiden ihmisten cancelointi maksoi minulle 30 000 euroa. Yksi pitkäaikainen yhteistyökumppani ilmoitti, etteivät he pysty jatkamaan kanssani. Mietin pitkään, miten minun pitäisi reagoida tuohon. Minä puolustan kuitenkin tyttöjen ja naisten unelmia, mutta jos transihmisten unelmat menevät tyttöjen ja naisten edelle, ja heidän unelmia voidaan tuhota epärehellisin keinoin, niin se on parempi, ettemme jatka yhteistyötä.

Aleksi kertoo olevansa tyytyväinen, ettei yhteistyö jatku yhteistyökumppanin kanssa, koska kohu osoitti heidän arvojensa olevan ristiriidassa.

Lue myös:

Big Brother -talosta pudonnut Toni Nieminen paljasti suorassa lähetyksessä härskin suunnitelman BB-talon jälkeiseen elämään!

Näin julkkis-Big Brother -kilpailijat tienasivat – katso, kuka tienasi eniten ja kuka jäi kokonaan ilman ansioita!

Kalle ja Riina-Maija Palanderin suhde nousi esille Big Brother -talossa: ”En pysy itsekään mukana”