DJ:nä työskentelevä tosi-tv-kaunotar Amanda Harkimo, 30, on monen muun tavoin joutunut kohtaamaan poikkeustilan aiheuttamia ongelmia. Amanda kertoo Metropolille antamassaan haastattelussa, että hänen työ- ja keikkakalenterinsa tyhjenivät kertaheitolla heti kriisin alettua.

– Elämä on muuttunut niin, etten enää paljoa vaihda verkkareita farkkuihin, Amanda toteaa Metropolille.

– Tässä alkaa tekemiset kohta loppumaan, kun päivät kuluvat pitkälti vain kotona hilluessa, hän jatkaa.

Harkimo yrittää käyttää moninkertaistuneen vapaa-aikansa uuden oppimiseen. Hän on rakentanut kotiinsa studion ja harjoittelee nyt oman musiikin tuottamista.

– Onneksi musiikkia voi tehdä, vaikka keikkoja ei olisikaan, nainen iloitsee.

– Olen siinä vielä aivan opettelutasolla, mutta aikaa ainakin riittää. Kuka tietää, ehkä onnistun vielä tekemään jonkun korona-ajan hittibiisin, hän nauraa.

Vain hyviä Tinder-kokemuksia

Deittisovellus Tinder on poikkeusaikana toiminut lukuisten sinkkujen viihdykkeenä, ja sieltä on etsitty piristystä ja juttuseuraa kotikaranteenin keskelle. Millaisia kokemuksia Amandalla on kyseisestä appista?

– Olen oikeastaan laittanut ainoastaan kerran liken eräälle miehelle, Harkimo paljastaa.

Amanda kertoo miehen olleen erittäin hurmaava ja he tapailivatkin jonkin aikaa. Ulkomailta kotoisin ollut mies joutui kuitenkin muuttamaan pois Suomesta koronatilanteen vuoksi.

– Mutta mun skaala Tinderin toimivuudesta on siis 100 prosenttia! Amanda hehkuttaa viitaten deittiinsä.

Poikkeuksellinen kesä

Amandan kesästä on tulossa poikkeuksellinen, sillä hän ei omien sanojensa mukaan ole lomaillut kesäaikaan moneen vuoteen. Lämpimimmät kuukaudet ovat tavallisesti kuluneet keikkaillessa ympäri Suomea ja ulkomailla.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen.

– Ihan hauskaahan tämä on kokeilla, miltä tuntuu lomailla kesällä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen nukkunut ehkä korkeintaan kaksi yötä kotona kesäisin.

– Mutta olisin minä silti mielummin ottanut tämän koronan talviaikaan, Amanda lisää.

Katse tulevaisuuteen

Vaikka Harkimo onkin paikoitellen kärsinyt tylsyydestä kokee hän silti olevansa äärimmäisen etuoikeutettu. Hänen ei tarvitse olla yksin, vaan voi jakaa elämäänsä läheisten ihmisten kanssa.

– Saan perheestä ja ystävistäni voimaa, nainen painottaa.

Amanda tuntee syvää surua heitä kohtaan, joilla ei samanlaista mahdollisuutta ole.

– Valitettavasti todella moni jää tässä tilanteessa aivan yksin. Se ei ole reilua.

Hänen mielestään Suomessa ollaan koronakriisn keskellä kuitenkin yleisesti hoidettu moni asia todella hyvin. Harkimon mukaan on hienoa nähdä, miten ihmiset tottelevat kuuliaisesti rajoituksia ja sitä kautta kunnioittavat toisiaan.

Amandan on vaikea sanoa tilanteeseen mitään lohduttavaa, sillä kaikki on edelleen niin epäselvää. Hän itse yrittää keskittyä positiivisiin asioihin ja kääntää katseensa eteenpäin.

– Minulle tulevaisuus tuo toivoa, Amanda kiteyttää.

Haastattelija: Nea Lundström