Laulaja, sanoittaja ja säveltäjä Mariska eli Anna Maria Rahikainen, 41, nähdään uusimmalla Vain elämää kaudella. Lahjakas sanoittaja vietti lapsuutensa kahdestaan äitinsä kanssa Helsingin Hermannin ja Vallilan kaupunginosissa. Äiti toimi yrittäjänä aivan kuten Mariskakin nykyään.

– Vanhempani erosivat, kun olin kahden vanha. Isä perusti toisen perheen. Varhaislapsuudestani minulla ei ole hänestä mitään mielikuvia, Mariska kertoo Anna-lehdelle.

Hän itsenäistyi nuorena ja muutti jo 16-vuotiaana yhteen nuoruuden poikakaverinsa kanssa. Avoliitto kesti kaksi vuotta.

– Avoliitto jäi elämäni toistaiseksi ainoaksi. Sen jälkeen olen asunut yksin, vaikka olen seurustellutkin, Mariska paljastaa.

Jo nuorena Mariska sai tietää, ettei voi koskaan saada lapsia. Tieto ei kuitenkaan tullut suurena järkytyksenä.

– En ollut kasvanut sellaiseen ideaalimalliin, jossa minulla pitäisi olla talo, vakaa työpaikka, mies ja lapsia, enkä siksi ollut osannut niistä myöskään haaveilla.

Sitten tapahtui jotain minkä ei pitänyt olla mahdollista. 36-vuotiaana Mariska huomasi yllättäen olevansa raskaana.

– Elin pitkän, pitkän nuoruuden, joka päättyi raskaaksi tuloon. Se oli mieletöntä mutta samalla hyvin luonnollista. Asiat tapahtuvat niin kuin niiden pitää tapahtua. Elämältä ei tarvitse odottaa mitään, ei se ole meille mitään velkaa. Kaikki, minkä saa, on bonusta, lahjaa.

Mariska asuu kahdestaan neljävuotiaan tyttärensä kanssa aivan kuten asui oman äitinsä kanssa lapsuudessaan. Tyttärensä isän kanssa Mariskalla on kuitenkin yhteishuoltajuus.

– Kehitystä on tapahtunut siinä mielessä, että isä ja tytär viettävät laatuaikaa keskenään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Vain elämää -tähti Mariska julkaisee aikuisten joululevyn: ”Ajatus syntyi jo pari vuotta sitten”

Matti Nykäsen Eveliina-tytär odottaa vauvaa: ”Vihdoin tämä päivä on täällä!”