Anssi Kela julkaisi itsestään nuoruuskuvia, joissa näyttää täysin eri ihmiseltä – yksi tuttu asia pysynyt

Laulaja Anssi Kela, 47, julkaisi Instagram-tilillään kuvia itsestään kahden vuosikymmenen takaa. Tuolloin hän oli 27-vuotias, uransa alkutaipaleella oleva nuorukainen.

Nykyään Suomen suosituimpiin laulajiin kuuluvan Kelan vaalennetut hiukset ovat lyhyet ja stailattu taakse. Kelaa ei meinaa heti ensisilmäyksellä tunnistaa.

Kuvista voi kuitenkin huomata yhden hyvinkin tutun asian. Kela tunnetaan mustasta vaatetyylistään, ja hän on ollut sille uskollinen jo usean vuoden ajan. Vanhoissa kuvissa Kela on pukeutunut mustaan t-paitaan, mustaan nahkatakkiin ja mustiin farkkuihin.

Kuvat on otettu vuonna 2000 Nummela-albumia varten hylätyllä huoltoasemalla. Nummela on yksi 2000-luvun myydyimmistä albumeista Suomessa.

View this post on Instagram

Näiden kuvien ottamisesta on tänään täydet 20 vuotta. Ensimmäinen kuvaussessioni sooloartistina. Kuvia käytettiin myöhemmin Nummela-levyn kansissa. Muistan päivän hyvin. Ajelimme ympäri läntistä Uuttamaata Asko Kallosen vuokraamalla vanhalla Jaguar XJ40:llä. Suurin osa kuvista (kaikki albumin kansiin päätyneet) kuvattiin hylätyllä Essolla Vihdin ja Karkkilan välissä. Myös Nummi-Pusulan puolella oli pari kuvauspaikkaa. Ensimmäisessä kuvassa näkyvä Ässä-arpa -tarra osui sattumalta Nummelan takakanteen. Siitä lähtien pataässä on ollut jokaisen levyni kannessa, se kuuluu pakettiin. Kuvat otti legendaarinen rock-kuvaaja, Jouko ”Jönssi” Lehtola. Jännitin kuvaamista. Tilanne oli uusi: olin nyt yksin linssin edessä, ilman bändiä. Miten minun pitäisi olla? En osannut lainkaan poseerata kameralle. Jönssi oli kuitenkin loistava kuvaaja. Hän osasi juuri oikealla tavalla ohjata minua, ja luoda innostavaa ilmapiiriä. Askokin yritti tsempata kommentoimalla, että näytin ihan Brad Pittiltä. Tätä en tietenkään uskonut hetkeäkään. Kuvista tuli kuitenkin erinomaisia. Jönssi kuvasi myös kahden seuraavan albumini kannet. Hänen kuolemastaan tulee tänä syksynä kuluneeksi kymmenen vuotta, Jönssi menehtyi syöpään. Sitä taustaa vasten on hurjaa katsella nyt pitkästä aikaa näitä kuvia. Kameran edessä on viaton nuorukainen, jolla ei ollut aavistustakaan, millaiseen myllyyn joutuisi pian kuvien julkaisun jälkeen. Ja kameran takana oli mies, joka ei voinut tietää, että hänellä oli enää hyvin rajallisesti aikaa. Kameran suljin pysäytti ajan. Olemme edelleen kuvausmatkalla läntisellä Uudellamaalla. On lämmin toukokuun päivä, allamme on Jaguar.

A post shared by Anssi Kela (@anssikela) on

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!
Suosikkileffat ja -sarjat nyt ilmaiseksi - Lue lisää tästä!