Yökylässä Maria Veitola -ohjelman uusin jakso herätti katsojien keskuudessa suurta hämmästelyä, kun Ristomatti Ratian vaimo Anu Saagim koki suurta tarvetta arvostella jatkuvasti Veitolan ulkonäköä.
Veitola luuli Saagimin käytöstä ensin vitsiksi, mutta haukkuminen vain jatkui. Saagim totesi ruokahalunsa menevän Veitolan ”hirveän ulkonäön” vuoksi. Saagim jopa kehotti Veitolaa menemään kauneusleikkaukseen.
Joidenkin katsojien mielestä Saagimin kommentit olivat julkisuustemppu, jolla hän saisi kiinnitettyä huomion itseensä. Maria Veitola on asiasta eri mieltä, sillä hän kertoo pahoittaneen mielensä ja tunteneen olonsa alakuloiseksi usean päivän ajan kuvausten jälkeen. Veitola antaa myös ymmärtää, että leikkaajat olivat jättäneet Saagimin pahimmat solvaukset pois valmiista ohjelmasta.
Mitä sanoo psykologi Anu Saagimin käytöksestä?
– Hyvään itsetuntoon kuuluu kyky arvostaa sekä itseään, kuin myös muita ihmisiä. Vahvan itsetunnon omaava ihminen kykenee näkemään toisten ihmisten hyvät puolet ja osaamisen, ja osaa täten antaa heille tunnustusta. Hyvän itsetunnon omaava henkilö kykenee ihailemaan toisia ihmisiä pitämättä heitä uhkanaan, psykologi sanoo.
– Itsetunnon puute herättää ihmisessä pelkoa. Hän näkee menestyvissä kanssaihmisissä vaaran itselleen, joka johtaa heidän kritisointiin ja vähättelyyn. Itsetunto on yhteydessä ihmisten sosiaalisiin taitoihin ja kykyyn tulla toimeen muiden ihmisten kanssa. Itsetunnon määrän voi siis päätellä ihmisen käytöksestä. Saagamin käytöksestä voi siis vetää johtopäätöksen, että hänellä on hyvin heikko itsetunto.