Menestynyt näyttelijä Sari Havas erosi vuonna 2007 entisestä aviomiehestään, näyttelijä Pertti Svenholmista. Marraskuussa 2019 Havas meni uudelleen naimisiin nykyisen puolisonsa Risto Saikon kanssa.

Yli kymmenen vuoden takainen avioero sai Havaksen aikoinaan kouluttautumaan seksuaali- ja parisuhdeterapeutiksi. Tänä päivänä Havas puhuu hyvin avoimesti seksuaalisuudesta niin yleisellä kuin henkilökohtaisella tasolla.

Tuoreessa Apu-lehden haastattelussa Havas paljastaa oppineensa opintojensa ansiosta kertomaan kumppanilleen, mitä haluaa tältä makuuhuoneessa. Toiveiden sanoittamisesta tuli samalla aiempaa helpompaa myös muilla elämän osa-alueilla.

– Jos ei saa sanoitetuksi toiveitaan tai piilottaa ne, syntyy huonoa oloa ja uupumusta. Tämä pätee niin parisuhteessa kuin työelämässä. Elämästä tulee parempaa, kun uskaltaa elää niin kuin haluaa, Havas toteaa Apu-lehdelle.

Seksuaalisuus on Havaksen mukaan hänelle tärkeä voimavara. Aina ei tarvita edes aktia, sillä hyvin pieniltäkin tuntuvat asiat voivat kerryttää runsaasti hyvää oloa.

– Mielihyvähormonit käynnistävät koko kehon. Jo lämmin katse, silittely, pusuttelu tai hipaisu pitää yllä hyvää hyrinää, Havas kuvailee.

– Itseään voi myös houkutella aistillisuuteen tai pyytää sitä kumppanilta vaikkapa kauniiden sanojen muodossa, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sari Havas ja puoliso Risto Saikko. Kuva: AOP

Havas on pistänyt merkille, etteivät Suomen kulttuuri ja ankarat sääolot aina luo tilaa seksuaalisuuden täydelle harjoittamiselle. Hän antaakin suomalaisille suoraa kuittia aiheesta lainaamalla kirjailija Kari Hotakaista.

– Loistava kirjailija Kari Hotakainen on muotoillut asian osuvasti: suomalaisten seksuaalisuus on juuri sellaista kuin pimeässä vaeltavan toppatakkikansan seksuaalisuuden kuuluukin olla, Havas lausuu nauraen Apu-lehdelle.

Havas itse hakee ongelmaan apua Ranskasta, jossa hänellä on lomahuvila. Havas iloitsee erityisesti Ranskan valosta ja lämmöstä sekä siitä, kuinka ranskalaiset suhtautuvat seksuaalisuuteen paljon kepeämmin kuin suomalaiset.

– Siellä aurinko hivelee aistillisuuden avaintani ja lukot loksahtavat auki, näyttelijä tiivistää.

Kuva: AOP

Lähde: Apu

Lue myös:

IS: Sari Havas avoimena seksisuhteista – löysi Tinderistä Riston ja intohimo leimahti heti

Me Naiset: Sari Havaksella oli varattu mies – avautuu kokemuksistaan: ”Osaan olla ylpeä omasta seksuaalisuudestani”