Nouseva supertähti Billie Eilish, 18, on uransa aikana joutunut monenlaisen arvostelun kohteeksi. Erityisesti hänen pukeutumisensa jakaa mielipiteitä, sillä laulaja viihtyy rennoissa ja erikoisissa vaatteissa.

Eilish julkaisi hiljattain tyylistään poiketen bikinikuvia, joista syntyi heti valtava kohu.

– Sain kommentteja, joissa sanottiin: ”En pidä hänestä enää, koska heti kun hän täytti 18, hän muuttui huoraksi”. En voi voittaa. En todellakaan voi voittaa, Eilish totesi tuolloin.

Nyt Eilish on ottanut kantaa kokemaansa arvosteluun julkaisemalla Not my responsibility -nimisen videon, jolla hän vähentää päällään olevia vaatteita kerros kerrokselta. Taustalla Eilishin ääni kertoo asioista, joita hän on kehostaan saanut kuulla.

– Haluaisitko, että olisin pienempi? Heikompi? Pehmeämpi? Pidempi? Haluaisitko, että olisin hiljaisempi? Provosoivatko olkapääni sinua? Olenko minä rintani tai kenties lantioni? Tämä vartalo, jossa synnyin, eikö se ole sellainen, josta sinä pidät?

Eilish myös hämmästelee, miten jollain on aina jotain sanottavaa hänen kehostaan ja pukeutumisestaan.

– Jos laitan päälleni jotain sellaista, jossa on mukavaa, en ole nainen. Jos vähennän kerroksia, olen lutka. Vaikka et koskaan ole nähnyt vartaloani, sinä silti tuomitset sen ja minut. Miksi teet oletuksia ihmisistä pelkästään heidän kokonsa takia?

Voit katsoa videon alta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Video on kerännyt runsaasti kehuja ja positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa. Laulajan avoimuutta hehkutetaan muun muassa Twitterissä.

– Billie Eilish nostaa esiin naisen kehoon kohdistuvia kauneusihanteita. Se on todella tärkeää ja toivon, että tästä videosta puhutaan paljon. Hänellä on runsaasti nuoria faneja, jotka ihailevat häntä ja hän onkin uskomaton esikuva, eräs käyttäjä ylistää.

https://twitter.com/hugmebil/status/1265439897143435264?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1265439897143435264&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.voice.fi%2F

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.