Huhtikuussa menehtyneen kokoomuspoliitikko Ilkka Kanervan leski Elina Kanerva avaa hänen ja Ilkan koskettavaa tarinaa tuoreessa Eeva-lehden haastattelussa.

Elina ja Ilkka tapasivat kesällä 1999 Elinan ollessa töissä lentokentällä. Vuonna 2019 pari asteli kirkossa naimisiin. Ilkka oli vuotta aiemmin saanut tiedon syövästään.

– Avioituminen liitti meidät entistä lujemmin yhteen. Oli ihanaa, että meistä tuli mies ja vaimo, Elina kuvailee Eevalle.

– En ollut enää vain seuralainen, tyttöystävä, enkä avopuoliso vaan vaimo.

Onnellisten asioiden lisäksi myös haasteet vahvistivat Elinan ja Ilkan suhdetta. Yksi vaikeimmista tilanteista oli, kun Ilkka vuonna 2008 joutui massiivisen tekstiviestikohun keskiöön.

Kohu sai alkunsa, kun Johanna Tukiainen vuoti Ilkan hänelle lähettämät tekstiviestit julkisuuteen. Myllytyksen myötä myötä valtiovarainministeri ja kokoomuksen puoluejohtaja Jyrki Katainen ilmoitti, ettei Ilkka voi enää jatkaa ulkoministerinä.

Elina myöntää nyt, että harkitsi kohun aikaan jopa eroa.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että en jaksa, tämä oli nyt tässä, Elina tunnustaa Eeva-lehdelle.

– Mutta kun näin, kuinka lyöty ja masentunut Ilkka oli, tajusin, että hän tarvitsee tukea, hän muistelee.

Lopulta Elina antoi Ilkalle kaiken anteeksi.

– Tilanne ei ollut helppo, mutta jäin hänen rinnalleen ja lopulta kohu lähensi meitä entisestään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Haastattelussa Elina kertoo olleensa tiiviisti miehensä vierellä aina tämän kuolemaan saakka. Kuusi viikkoa ennen Ilkan menehtymistä hän jäi pois töistä, jotta voisi antaa kaiken aikansa kuolemansairaalle puolisolleen.

– Olin vuoteen vieressä, ja pidin häntä kädestä kiinni, kun hän nukkui levollisesti pois. Sanoin, että rakastan häntä ja lupasin, että pärjään kyllä, Elina sanoittaa.

Lähde: Eeva

Lue myös:

IS: Leskeksi jäänyt Elina Kanerva teki suuren elämänmuutoksen

Ilkka Kanervan leski muistelee menehtynyttä puolisoaan koskettavassa kirjoituksessa – ”Me näemme myöhemmin”