Somepersoona ja OnlyFans -malli Erika Helin nousi koko kansan tietoisuuteen, kun hän paljasti Seiskalle saaneensa Aku Hirviniemeltä törkyviestejä.

Suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemi oli lähettänyt viestejä jopa vuosien ajan ja pian moni muukin nainen uskalsi astua esiin paljastaen lisää Akun epäasiallisesta toiminnasta.

Nyt Erika Helin otti kantaa saamaansa viestiin, jossa hänen todettiin näyttävän panonukelta ja kerjäävän seksiviestejä.

– Muija näyttää ihan panonukelta. Sähän kerjäät seksiviestejä, eräs henkilö kommentoi Erikalle.

Kuva: Petri Voutilainen

Erika päätti viestin seurauksena pohtia syvemmin mikä saa ihmiset kommentoimaan ja ajattelemaan näin vääristyneellä tavalla.

– Pohdiskelen, että millä perusteella tietynlainen ulkoinen olemus yhdistyy ihmisten mielessä tän henkilön seksuaaliseen aktiivisuuteen? Tai miksi seksuaalisesti aktiivisen tyypin pitäisi olla valmis vastaanottamaan seksiä ihan keneltä tahansa? Erika kirjoittaa.

”Iso varoitusmerkki puhujan heikosta sivistyksestä”

– Tämähän on tosi vääristynyt ajatusmaailma. Mulla herää ajatus, että seksuaalikasvatus näillä henkilöillä pohjautuu pelkästään naista alistavaan pornoon – eli on hyvin hataralla pohjalla. Iso varoitusmerkki puhujan heikosta sivistyksestä, Erika pamauttaa.

Erika haluaa muistuttaa mitä törkyviestin lähettäjät paljastavat samalla itsestään.

– Eli muista jatkossa, kun käytät näitä repliikkejä; Näytät huoralta, näytä tissit, ota suihin – niin samalla viestit; mulla on tosi huono kyky havannoida ympäröivää maailmaa, rajoittuneet sosiaaliset taidot, enkä ole juuri opiskellut, Erika näpäyttää törkykommentoijille.

Kuva: AOP

Eräs vanhempi rouva kysyi Erikalta miksi hän julkaisee niin seksuaalissävytteistä materiaalia, jos ei halua tulla häirityksi.

– Olet kaunis nuori nainen. Miksi julkaisusi ovat koko ajan niin seksuaalissävytteisiä? Olen vanha rouva enkä tuomitse sinua. Mutta on pakko kysyä miksi julkaisusi ovat niin seksuaalissävytteisiä kun samaan aikaan olet seksuaalisen häirintä keskustelun keskiössä? Eikö juuri korostunut seksuaalisävytteisyys herätä kaikki pervot liikkeelle?

”Ei oikeuta muita seksuaaliseen käytökseen”

– Hei! Vaikka joku näyttäisi seksikkäältä, se ei oikeuta muita seksuaaliseen käytökseen häntä kohtaan. Suostumuskeskustelu olisi hyvä käydä ensin. Seksikkyys on katsojan silmässä; monelle riittää se, että kuvassa on nainen. Tai ihminen. Tai tuoli. Mikä ikinä ketäkin kiihottaa. En minä ketään kiihottumisesta tuomitse, sellaista sattuu ja on luonnollista, Erika toteaa.

– Sen sijaan oman kiihotuksen pakottaminen sellaisen ihmisen niskaan joka ei sitä halua vastaanottaa, on väärin. Toivottavasti tämä selventää asiaa.