Big Brother -voittaja Janica Wsterback (o.s. Kortman) on laittanut eron myötä Vihdin-asuntonsa myyntiin. Vuonna 1975 valmistuneessa, kolmikerroksisessa omakotitalossa on neliöitä 364. Asunnon hintapyyntö on 468 000 euroa.

– Tuntuu haikealta luopua vanhasta kodista, mutta se on vain materiaa. Paikassa on paljon ihania muistoja, kun sain viettää siellä pienempien lasten kanssa viimeiset viisi vuotta heitä hoitaen. Koti on kuitenkin juuri siellä, missä ihmisen on hyvä olla ja rakkaat ihmiset, Janica kertoo Metropolille.

– Talon rakennettu aikoinaan leskirouva huvilakseen. Hän asui siellä kesät ja talvet Helsingin keskustassa. Koska matkaa Helsinkiin on alle tunti, se voisi olla erinomainen kakkosasunto jollekin. Talo on niin iso, että sinne sopisi myös useampi sukupolvi asumaan.

Janica oli naimisissa jääkiekkoilija Patrik Westerbackin kanssa kuusi vuotta. Pariskunta erosi toukokuussa.

– Nykyään mulle kuuluu olosuhteisiin nähden ihan hyvää. Pikkuhiljaa rakennan itselleni uutta elämää eron jälkeen.

Hän kertoo lopettaneensa alkoholinkäytön vuonna 2013.

– Olen ollut absolutisti jo kahdeksan vuotta. Päätin vain, etten kaada enää alkoholipitoista juomaa sisääni. Se on ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä. Alkoholi ja päihteet aiheuttivat niin paljon pahaa parisuhteelle, perheelle ja lapsille.

Janica Kortman nousi julkisuuteen voitettuaan vuonna 2011 Big Brother -kilpailun.

– Nyt, kun uusi kausi on alkamassa, mieleen tulevat omat hetket ennen taloon astelemista. Se jännitys oli valtava. Tavallisena ihmisenä sinne astelin ja ihan yhtä tavallisena tulin sieltä ulos. Ero oli silloin vain, että yhtääkkiä ihmiset tunnistivat, tulivat juttelemaan ja kyselemään elämästäni.

– Koronan vuoksi eristäytyminen on tuntunut helpolta taloon verrattuna. Olimmehan me viisi finalistia: minä, Mikael, Suvi ja Ben Suomen Brother -historiassa kaikken pisimpään eristettynä. Vietimme talossa 104 päivää.

Mitä ajattelet julkisuudesta tänä päivänä?

– Se on hyvä mahdollisuus päästä vaikuttamaan asioihin.

Tästä pääset katsomaan asunnon kuvat.