Helena Koivun vierailu Suomessa ei sujunut kovin iloisissa merkeissä, Seiska uutisoi.

Mikko Koivu, 40, ja Helena Koivu, 37, ovat koko vuoden ajan kiistelleet omaisuudesta ja lasten huoltajuudesta sekä asuinpaikasta.

Kesällä eroriita muuttui pahemmaksi, kun Helena Koivu sai kolme päivää aikaa lähteä asunnostaan Yhdysvalloissa. Heinäkuussa Mikko saapui turvamiesten kanssa hakemaan lapset Suomeen ilman Helenan suostumusta. Mikko toimi oikeuden tekemän päätöksen perusteella.

Helena julkaisi surumielisiä päivityksiä koko alkusyksyn ajan ja lopulta hän pääsi matkustamaan Suomeen tapaamaan lapsiaan.

Helena kertoo omistavansa puolet talosta

Seiskan mukaan Helenan vierailu ei sujunut onnistuneesti. Lehdelle kerrottiin Helenan menneen syyskuun 26. päivä Mikon ja Helenan puoliksi omistamalle merenrantakiinteistölle Turkuun ja lopputuloksena tarvittiin poliisit paikalle.

– Totta se on, Yhdysvaltojen Minnesotaan palannut Helena vahvistaa Seiskalle.

– Menin puoliksi omistamaani Suomen-kotiini omalla avaimellani. Ex-mieheni piti tuoda lapset luokseni, mutta lopulta tilanne eskaloitui siihen, että poliisit poistivat minut kiinteistöltä, Helena kertoo syyskuun tapahtumista Seiskalle.

Helena omistaa kiinteistöstä puolet, vaikka omistusosuutta ollaan yritetty siirtää kokonaan Mikko Koivun nimiin.

– Olin jo etukäteen selvittänyt juridisen puolen, ja minulla piti olla täysi oikeus mennä Suomen-kotiini, Helena näpäyttää.

– Tämä sopi aluksi myös Mikolle. Olimme jo sopineet lasten luovutuksesta, koska kyseessä oli minun tapaamisvuoroni.

Helenan valokuvat poistettiin

Uuden emännän asettuminen huokui talon joka kolkasta.

– Asuimme aina Suomessa ollessamme tuossa talossa. Luonnollisesti minulla oli siellä vaatteitani ja muita tavaroitani.

– Kun avasin vaatekaappini, siellä oli Natalien vaatteet, Helena toteaa.

Mikko on varastoinut Helenan vaatteet, mutta niiden sijainti ei ole tiedossa.

– Lisäksi kaikki perhevalokuvat, joissa näkyy Mikko, minä ja lapsemme, oli poistettu. Kehyksiin oli pujotettu uusia kuvia, joissa Natalie, Mikko ja lapsemme poseeraavat.

”Tilalleni on tullut uusi nainen”

Natalie oli vaihtanut Helenan kehyksiin kuvia omasta perheestään.

– En tiennyt, itkeäkö vaiko nauraa. Olin viettänyt Suomen-kodissamme lähes kahdeksan vuotta, ja nyt olin tilanteessa, jossa tavarani oli poistettu ilman, että minulle oli kerrottu etukäteen asiasta ja valokuvani korvattu toisen naisen kuvilla.

– Tilalleni on tullut uusi nainen, joka on asettunut kotiini ja yrittää leikkiä lastemme äitiä. Nainen, joka tutustui lapsiimme vasta kaksi viikkoa ennen heidän Suomeen tuloaan.

Helenasta ei ollut jäljellä yhtäkään valokuvaa.

– Lapsemme olisivat varmasti erokriisin keskellä halunneet nähdä tuttuja yhteiskuvia, joissa myös heidän äitinsä on, Helena toteaa.