Kampaamoalan yrittäjä ja somevaikuttaja Henny Harjusola nähdään tulevana lauantaina Nelosella alkavassa Farmi-sarjassa. Maalaiselämä ei tuottanut ongelmia ulkonäöstä tarkalle Hennylle.

– Minua ei haitannut se, etten pystynyt ehostautumaan samalla tavalla kuin normaalissa arjessa. Tykkään käyttää pitkiä pidennyksiä, mutta tiesin, että niiden peseminen tuottaa hankaluuksia järvessä, joten nappasin reissuun lyhyemmät hiukset, Henny kertoo Metropolille.

– En kaivannut kuvausten aikana oikeastaan mitään normaalista elämästäni. Tai no pyykinpesukonetta, hän jatkaa.

Hennyn mukaan kuvauksiin osallistuminen oli fyysisesti rankka kokemus.

– Se ei pakosti välity heti katsojille, mutta tekemistä oli niin paljon, että olin rättiväsynyt, kun pääsin illalla sänkyyn.

– Tykkäsin myös siitä, että meillä riitti koko ajan tekemistä. Jatkuva odotteleminen olisi ollut tylsää.

Deittaileminen haastavaa

Sukupuolenkorjausprosessin läpi käynyt Henny joutui kaksi vuotta sitten ikävään tilanteeseen Espoon Kivenlahdessa. Hän oli tulossa kaupasta, kun joutui nuorten poikien haukkumisen ja solvaamisen kohteeksi. Pojat myös julkaisivat ilkeän videon Hennystä YouTubessa.

Hän myöntää, että haukkuminen ja solvaaminen on hänelle arki päivää.

– Kohtaan edelleen arjessani aika paljon haukkumista ja solvaamista. Seksuaalivähemmistöjen asiat alkavat olemaan Suomessa tosi hyvässä jamassa, mutta sukupuolivähemmistöjen asiat ovat vielä vahvasti työn alla.

– Sukupuolivähemmistöjen tilanne on samassa jamassa kuin seksuaalivähemmistöjen tilanne oli 10-15 vuotta sitten. Olemme pikkuhiljaa saamassa hyväksyntää.

Henny paljasti, että hänen on mahdoton löytää kumppania transnaisena Suomesta.

– Se johtuu omalla kohdallani siitä, että teen sosiaalista mediaa ja puhun asioistani avoimesti julkisuudessa. Suomessa halutaan elää omassa pienessä kuplassa omaa elämää.

– Varsinkin Suomessa deittikumppanit haluavat olla todella salamyhkäisiä, jos sattuvat pitämään transsukupuolisista naisista. Deittikumppanit ovat valmiita tapaamaan, mutta ainoastaan salaa. Ehkä he pelkäävät, että menettävät oman maskuliinisuutensa, jos tapailevat transnaista.

En kadu leikkauksiani

Muun muassa kolme kertaa brasilialaisessa pyllynkohotuksessa käynyt Henny on puhunut julkisuudessa avoimesti tekemistään kauneusleikkauksista.

– En kadu yhtäkään leikkausta! Näin jälkeenpäin toivon ainoastaan, että olisin tehnyt parempia valintoja kirurgien suhteen.

– Tällä hetkellä minulla ei ole mielessä mitään leikkausta, jossa haluaisin käydä. Minulle tehtiin pari kuukautta sitten Turkissa hiustensiirto. Koen, että nyt minulle on tehty nyt kaikki mahdollinen, mitä olen halunnutkin.

Farmi Suomen uusi kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa lauantaina 12.2. klo 20. 

Lue myös:

Tauski avautuu isänsä erikoisesta kasvatustavasta: ”Hän herätti keskellä yötä laskemaan kertolaskuja”

Tauski söi lääkärin määräämää lääkettä vakavin seurauksin – poika joutui soittamaan yöllä ambulanssin