Liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimon sisko Maria Thelen, 60, paljastaa Hjalliksen uusimmassa podcast-ohjelmassa poikansa eläneen suurimman osan aikuisuudestaan kadulla tai vankilassa.

Vanhemmat eivät ole nähneet poikaansa aikoihin. Tämä jäi kiinni huumeiden käytöstä jo teini-ikäisenä ja istuu parhaillaan vankilassa kärsimässä tuomiota, Thelen kertoo Hjalliksen kotona -podcastissa.

Pojalle puhuttiin kotona huumeista jo teini-ikäisenä, mutta tämä kielsi aina käyttävänsä huumeita.

– Tiedän, että 15-vuotiaana hän on aloittanut kannabiksen polton, varmaan kavereiden kanssa. Mutta hirveän moni kavereista ei sitten mennyt eteenpäin siinä hommassa. Hänellä alkoi tämä kannabiksen käyttö. Me ei oikeastaan tiedetty, että hän käytti, mutta me arveltiin, että jotain on pielessä, Thelen kertoo.

Pojan täyttäessä 20 vuotta, alkoivat asiat muuttua järkyttävällä tavalla huonompaan suuntaan, kun puhelin soi keskellä yötä perheen mökillä.

– Se oli poliisi, joka sanoi, että täällä on sinun auto keskellä tietä, eikä siellä ole mitään kuskia ja se on kolaroituna. Sanoin, että olen lainannut auton pojalleni, Thelen kertoo.

Hän soitti pojalleen ja sanoi, että tämän on mentävä poliisille koska jäisi kuitenkin kiinni. Tästä alkoi vyyhti, jonka aikana selvisi, että poika oli aloittanut myös suonensisäisten huumeiden käytön.

– Se oli ihan hurja sokki meidän perheessä. Muistan, että jokainen meidän perheen jäsenistä ja serkut myös olivat mukana, kun häntä yritettiin auttaa vaihtamaan tietä, Thelen kertoo podcastissa.

Seuraavan puolen vuoden aikana poika katosi perheeltään lähes kokonaan ja Thelen pelkäsi tämän puolesta. Vertaistukiryhmät auttoivat Theleniä jaksamaan vaikeina aikoina.

– Hän asui kadulla ja vaihtoi puhelinumeron prepaid-liittymiin, jotka vaihtuivat koko ajan. Sen puolen vuoden aikana en tiennyt, missä hän oli.

Thelenin poika on nyt 29-vuotias ja istuu vankilassa saamaansa tuomiota. Poika on ajautunut huumeiden takia velkoihin ja rikollisen elämän pariin.

– En ainakaan maksa hänen huumevelkojaan, enkä halua mahdollistaa hänen huumeiden käyttöään, Thelen toteaa.

Lue myös:

Mitä ihmettä?! Hjallis Harkimo julkaisi nuoruuskuvan – yhdennäköisyys Joel-pojan kanssa hämmentää: ”Kumpi on kumpi?”

Martina Aitolehti pui itkuisena eroaan: ”Mikä h*lvetti siinä on niin vaikeaa ja kipeetä”