Tänään keskiviikkona (6.10.) Nelosella esitettävässä Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro -ohjelman jaksossa nähdään vieraana kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhä ja räppäri Gettomasa alias Aleksi Lehikoinen.

Huhtikuussa 2020 Suomen Huoltovarmuuskeskus (HVK) tilasi Tiina Jylhän yritykseltä suojamaskeja yli 5 miljoonalla eurolla. Jylhän yrityksen virolainen tili jäädytetään sinne maksetun 2,6 miljoonan euron vuoksi. Kaupan käänteet ovat isosti otsikoissa ja farssiin sotkeutuu ulosottoveloissa rypevä kohuliikemies Onni Sarmaste, jonka tilille Huoltovarmuuskeskus siirsi miljoonia. Lopulta huoltovarmuuskeskus vetäytyy sopimuksesta, vaikka virolaispankki vapautti Jylhän yrityksen rahanpesuepäilystä.

– Se oli hirveä juttu. Vaikka olen matkan varrella mokaillut hirveästi, tässä en mokannut omasta mielestä mitään. En ehtinyt tehdä mitään ja yhtäkkiä kaikki olivat kimpussani. Se oli kohtuutonta. Minulla on sellainen olo, että HVK:n ja ministeriön puolella on mediaihmiset, jotka ohjailevat median mielenkiintoiseen suuntaan, että saadaan huomio pois pesästä, missä on oikeasti tapahtunut jotain, Tiina toteaa ohjelmassa.

Kevään ja alkukesän aikana osapuolet keskittyivät toistensa syyttelyyn julkisuudessa. Tiina olisi halunnut jutella ministereiden kanssa, jotka mollasivat häntä uutislähetyksissä ja tiedotustilaisuuksissa.

– Saman aikaisesti minulle soitettiin, että voisinko kiillottaa HVK:n julkisuuskuvaa, kun minulla on julkisuus hallussa. Minusta tehtiin tiedotustilaisuuksissa syntipukki, joten kiillotus jäi siihen.

Suhde kriisissä?

Tiina Jylhä oli 2000-luvulla lyhyen aikaa naimisissa taiteilija Juhani Palmun kanssa. Vuodesta 2010 hän on ollut naimisissa kehonrakentaja Tapani ”Tape” Valkosen kanssa. Seiskan mukaan pariskunnan suhde on ollut pidemmän aikaa vaikeuksissa.

Sarjaa luotsaava Hjallis Harkomo kysyykin Tiinalta, onko tämä yhdessä miehensä Tapani ”Tape” Valkosen kanssa.

– Ollaan yhdessä, Tiina toteaa.

”Tyttäreni on viherpiipertäjä”

Hjallis haluaa tietää, kuinka monta kauneusleikkausta Tiinalle on tehty.

– Jos kaikki otetaan mukaan, minulle on tehty neljä leikkausta. Silmäluomet on tehty, hän paljastaa.

Tiinalla on läheiset välit aikuiseen tyttäreensä, joka ei ole kuitenkaan valmis seuraamaan äidin jalanjälkiä kauneusbisnekseen.

– Hänelle ei ole tehty yhtään leikkausta. Hän on viherpiipertäjä, jonka mielestä kaikki pitää olla orgaanista ja luomua. Hän ei tule jatkamaan äitinsä hommaa.

Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro Nelosella keskiviikkoisin kello 20.00.

Lue myös:

HS: Tiina Jylhä vaatii miljoonien korvausta Huoltovarmuuskeskukselta – purkaa kiistellyt maskikaupat

Suojamaskikohu syvenee – Tiina Jylhä ja Onni Sarmaste joutuivat molemmat poliisin syyniin