Kun laulaja Pete Parkkosta, 30, pyydettiin mukaan MTV3:n Sukuni salat -ohjelmaan, hänen ei tarvinnut miettiä vastaustaan. Hän oli aina pohtinut, mistä hänen tummat piirteensä ovat peräisin.

Nyt Pete on kertonut Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa, että ohjelmassa löytyi kuin löytyikin hänen salaperäinen isoisänsä, josta tiesi aiemmin ainoastaan Peten isän äiti. Isoäiti oli pitänyt asian visusti omana tietonaan, eikä ollut paljastanut edes pojalleen, Peten isälle, Kari Parkkoselle, mitään miehestä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kari Parkkosen syntyessä 1950-luvulla, Suomessa vallitsi huomattavasti nykyistä kireämpi seksuaalimoraali. Tumman ja aviottoman lapsen saaminen aiheutti siis mitä todennäköisimmin häpeää. Pihtiputaalla tuolloin asunut isoäiti jättikin Karin vanhempiensa kasvatettavaksi ja lähti kaupunkiin.

Salattu isoisä löytyi

Sukuni salat -tiimin ainoa vihje mystisen isoisän löytämiseksi oli paperinpala, jossa luki nimi Pierre. Paperiin oli merkitty myös sukunimi, mutta siitä ei saanut selkoa. Vaikkei alku vaikuttanut lupaavalta, tuotantotiimi sai kuin saikin selville, että muuan Ranskan kansalainen, Pierre Rassin, oli esiintynyt juuri sopivaan aikaan Äänekoskella vierailleen tivolin orkesterissa.

Tämän jälkeen paljastui, että Peten isoisä oli kotoisin Martiniquen saarelta, Karibialta. Häntä ei kuitenkaan voinut enää tavata, sillä Pierre Rassin oli kuollut 83-vuotiaana vuonna 2006.

Isoisästä paljastui kuitenkin myös muuta: hän oli yksi beguine-tanssimusiikin tunnetuimpia nimiä, ja musikaalisuus on mitä ilmeisimmin periytynyt myös pojanpojalle.

– Sehän on tosi ihanaa musaa. On kiinnostanut kuunnella, kuinka paljon siitä löytää itseään. Musiikki on sentään minullekin koko elämä, Pete sanoo HS:lle.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Nimenomaan musikaalisuus toi Pierre Rassinin aikanaan Suomeenkin. Lisäksi hän kierteli paljon maailmalla, kunnes lopulta palasi Martiniquelle perustaakseen yökerhon, musiikkistudion ja levykaupan.

– Olen aina tuntenut vetoa niille seuduille, ja sitten sainkin tietää, että juuret ovat siellä. Ihan absurdia, Pete sanoo ja paljastaa, että seuraavana reissukohteena on ehdottomasti isoisän kotisaari Martinique.

Peteä ja isoisää yhdistää myös suunnittelematta isäksi tuleminen. Petellä on viisivuotias poika muusikko Johanna von Hertzenin kanssa, mutta kaksikko ei ole ollut parisuhteessa. Pete kuitenkin on läsnä poikansa elämässä ja tapaa häntä useamman kerran kuukaudessa.

– Haluan, että lapsilla on oikeus vanhempiin, hän sanoo.

Jos kuva ei näy selaimellasi, voit katsoa sen täältä.

Peten Sukuni salat -jakso esitetään televisiossa maaliskuussa. Sukujuuriaan etsiessä hän löytää myös tädin ja serkkuja Ranskasta.

Lue myös:

Pete Parkkonen on nyt blondi ja lähes siili – katso hurja muodonmuutos!

Me Naiset: Johanna von Hertzen avautuu yhteisestä lapsesta Pete Parkkosen kanssa – ”Ei ollut suunniteltu juttu”