HS: Radio City mainosti soittavansa klassista rokkia ”seisten kuseville” – musiikkialan huippunimet raivostuivat: ”Tämä on seksististä soopaa”

Yksi Suomen vanhimmista radiokanavista, Radio City julkaisi viime viikolla Facebook-seinällään mainospäivityksen, joka on aiheuttanut närää suomalaisten muusikoiden keskuudessa.

– Radio City soittaa klassista rokkia seisten kuseville, radiokanava kirjoitti mainoksessaan.

Postaus on saanut useamman musiikkialan huippunimen ärähtämään julkisesti, minkä seurauksena Radio City poisti lauseen esittelytekstistään.

Kirjailija, tutkija ja vasemmistoliiton poliittinen asiantuntija Minja Koskela julkaisi Facebookissa ja Instagramissa paljon näkyvyyttä keränneen tekstin, jossa hän laukoi suoran mielipiteensä mainoksesta.

– Pitäkää vaan nillittäjänä (jollainen toki olenkin, ja vieläpä ylpeästi), mutta musta tämä on seksististä soopaa, hän kirjoitti pitkässä kannanotossaan.

Lisäksi Koskela muistutti tapauksen olevan vain yksi muiden joukossa.

– Tämä ei myöskään ole mikään yksittäistapaus. Musiikkialalla on tapahtunut valtavasti muutosta, mutta se on edelleen liian vähäistä ja liian hidasta.

Voit lukea postauksen alta tai täällä.

Kun suomalaiskitaristi Erja Lyytinen valittiin taannoin Total Guitar -musiikkilehden äänestyksessä maailman toiseksi…

Gepostet von Minja Koskela am Montag, 7. September 2020

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina laajan artikkelin, jossa useampi kuuluisa musiikkialan vaikuttaja, Koskela mukaan lukien, ottaa kantaa naisten epätasa-arvoiseen asemaan musiikkimaailmassa.

Koskelan mukaan naisten pitäminen miehiin verrattuna vähempiarvoisina on alalla hyvin tavallista.

– Tämä ei ole yhden feministin someräntti. Kyse on asiasta, jonka huomattavan moni nainen tunnistaa, Koskela toteaa Helsingin Sanomille.

– Jos ei ole seisten kuseva ihminen, siis mies, pitää koko ajan neuvotella paikastaan.

Ruusut-yhtyeestä tuttu artisti Ringa Manner kertoo hänkin kohdanneensa asiatonta käytöstä etenkin nuoruusvuosiensa Pintandwefall-bändin kanssa.

– Ei kuunneltu, mitä musaa soitamme. Se, että olimme kaikki mimmejä, riitti määrittäväksi tekijäksi bändin kuuntelijoille tai bändistä kirjoittaville tahoille.

– Oli jotain ”en ees panis” -tyyppisiä reteitä kommentteja, Manner kuvailee keskustelupalstojen kielenkäyttöä.

Myös rap-artisti Yeboyah, eli Rebekka Kuukka on uransa aikana joutunut kohtaamaan paljon vähättelyä.

– Kesti pitkään tajuta, että olen varteenotettava tekijä tässä, Rebekka sanoo.

– Jäbänä räpissä pääsee helpommalla kuin mimminä, hän painottaa.

Radio Cityn omistavan Bauer Media Oy:n toimitusjohtaja Sami Tenkanen pahoitteli Ylelle antamassaan haastattelussa radiokanavan virhettä, ja kutsui sitä ”yksiselitteisesti typeräksi” ja ”tyylittömäksi”.

Lähde: Helsingin Sanomat

Lue myös: IL: Uuden kappaleen julkaissut Saara Aalto palaa koronatauon jälkeen keikkalavoille – ”Ihanaa, että elämä vähitellen jatkuu”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.