Useampaan otteeseen maailman parhaiden kitaristien joukkoon valittu Alexi Laiho eli tapahtumarikkaan elämän. Mies menehtyi viime viikolla kotonaan Helsingissä, ja suru-uutinen kerrottiin julkisuuteen maanantaina 4. tammikuuta.

Laiho perusti yhdessä Jaska Raatikaisen kanssa Children of Bodom -metalliyhtyeen jo vuonna 1993. Yhtye niitti menestystä niin Suomessa kuin maailmallakin, ja tuon ajan rock-elämään kuului olennaisena osana alkoholi ja juhlinta.

Laihon rajuista elämänvaiheista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mikäli upotus ei näy selaimellasi, katso julkaisu klikkaamalla tästä.

Kuluttava elämäntyyli ja terveyshuolet

Laiho kertoi muun muassa Radio Rockin haastattelussa vuonna 2019, että bändin viinaraideri on aikoinaan ollut Euroopan suurimpia.

– Joskus 10–15 vuotta sitten meillä oli kuulemma Euroopan festareiden isoin viinaraideri. Siellä oli niin käsittämättömät määrät kiisseliä, ettei mitään järkeä. Ja rundilla kanssa. Ja kaikki meni, Laiho kertoi Radio Rockilla.

Laiho on myöntänyt useissa eri haastatteluissa elämäntyylinsä olleen kuluttava. Hän joi pahimmillaan suuria määriä alkoholia päivittäin, ja aika ajoin alkoholinkulutus johti myös muihin vaaratilanteisiin.

Laiho on kärsinyt vuosien saatossa muun muassa vatsahaavasta, joka on oireillut useampaan otteeseen. Hän satutti myös aikanaan olkapäänsä ja mursi solisluunsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös klikkaamalla tästä.

Nuorempana Laiho kärsi myös ahdistuksesta ja masennuksesta ja hän päätyi yrittämään itsemurhaa 19-vuotiaana. Tämän seurauksena Laiho otettiin sisään psykiatriselle suljetulle osastolle, missä hän opetteli kanavoimaan tunteitaan musiikin kautta.

Vieroittautuminen päihteistä

Vuonna 2012 Laiho kiidätettiin sairaalahoitoon Oslossa kovien vatsakipujen takia. Hän oli sairaalassa reilun viikon ajan ja ymmärsi kärsivänsä alkoholiongelmasta. Laiho kertoo vuonna 2019 julkaistussa Alexi Laiho: Kitara, kaaos & kontrolli -kirjassa (WSOY) pelästyneensä alkoholinkäyttöään ja sen seurauksia tuolloin ensimmäistä kertaa.

– Järjettömät känniputket loppuivat siihen paikkaan, ja alkoholin käyttö meni muutenkin remonttiin, kirjassa kerrotaan.

Laiho vieroittautui päihdeongelmastaan tuolloin omin avuin, mutta terveyshuolet eivät ottaneet laantuakseen. Vuonna 2013 Children of Bodomin keikkoja peruttiin jälleen, sillä Laiholla oli todettu sappikiviä.

Viimeisinä elinvuosinaan Laihon elämä oli kuitenkin monin verroin rauhallisempaa kuin yllä on kuvattu. Hän vietti tavallista perhe-elämää yhdessä puolisonsa Kelli Wrightin ja tämän 11-vuotiaan tyttären kanssa Australiassa.

Lue myös:

Kitaristi Alexi Laiho, 41, on kuollut

Alexi Laihon Kelli-vaimo julkaisi onnellisen yhteiskuvan vain päiviä ennen joulua

Olli Herman ja Jussi 69 muistelevat koskettavasti ystäväänsä Alexi Laihoa: ”Rakastin sinua kuin veli”