Suosittu somepersoona ja yrittäjä Iida Ketola kertoi hiljattain oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa kohtaamisestaan kerjäläisen kanssa.

Ketola sanoi koittaneensa auttaa rahaa kerjännyttä ihmistä, mutta kaikesta yrityksestä huolimatta hän koki epäonnistuneensa tehtävässä.

– Olipa kiusallista ku kaupan ulkopuolella joku kerjäs rahaa ja sit mulla ei ollu yhtään käteistä ja ajattelin et kysyn et haluisko se et ostan hänelle jotain ja ei meillä ollut sit mitään yhteistä kieltä ja sit mä yritin google translaten kanssa tulkata itseni hänelle ja lopputulos oli ihan katastrofi, Ketola kirjoitti tarinassaan.

Ketola kuvaili palanneensa takaisin kauppaan pohtimaan, mitä voisi ostaa kerjäläiselle. Hän yritti miettiä asiaa siitä näkökulmasta, mitä itse haluaisi, että joku ostaisi hänelle.

– Päädyin sit ostaa pähkinöitä ja tuli sit sit jotenkin siitäki tyhmä olo et toinen pyytää rahaa ja mä annan pähkinää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Oma keskiluokkaisuus alkoi pian hävettämään Ketolaa. Hän harmitteli avoimesi sitä, kuinka hankalaa auttaminen toisinaan voi olla.

– Ja siis tyhmä olo siks et varmaan tosi moni tekee niin koska se sen reaktio siihen oli sellanen et ojensi kyllä kätensä ottamaan ne mut ei katsonut silmiin tai kiittänyt ja siinä jotenki tuli sellanen et tässä nyt jeesailen täysin omilla ehdoillani toiveista välittämättä, Ketola totesi.

– On tosi vaikeeta olla keskiluokkainen auttamishaluinen ihminen ku sit elämä on tällaista.

Lue myös:

Hannu Pikkarainen järkyttyi raiskaustuomiostaan – Iida Ketolalta tyhjentävä avautuminen: ”Meinasin oksentaa”

Iida Ketolalta raju avautuminen – ei ymmärrä median toimintaa seksuaalirikollisten kohdalla – ”En voi edes kuvitella…”