Yrittäjä ja mediapersoona Iida Ketola kertoi viime kesänä joutuneensa vuonna 2019 raiskauksen uhriksi taksinkuljettajan toimesta. Nyt hän palasi aiheeseen Instagramin Stories-osiossa luettuaan Temptation Island Suomi -ohjelmaan osallistuvan miehen raiskaussyytteistä.

TAUSTAA: Seiska: Temptation Island Suomi -tähteä syytetään törkeästä raiskauksesta – näin hän kommentoi syytettä!

Ketola kertoi osallistuneensa erääseen tapahtumaan, jossa tilaisuuden järjestäjä oli pyytänyt häntä olemaan puhumatta kohtaamastaan seksuaalirikoksesta sillä se ei järjestäjän mukaan sopinut tapahtuman henkeen.

– Tiedättekö, musta olis ihan maailman parasta puhua siitä tuntemattoman toimittajan kanssa samaan aikaan, kun juon halpaa skumppaa muovilasista viidenkymmenen ihmisen keskellä! Kiitti kun käskit olla hiljaa! Ketola avautuu tuohtuneena.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ketolan mielestä seksuaalirikollisuudessa itse tapahtuman lisäksi pahinta ovat ihmisten reaktiot.

– Mun mielestä siihen on vain ja ainoastaan yksi tapa reagoida ja se on: ”Olen pahoillani”.

Muutamista Ketolan ystävistä on tullut entisiä ystäviä juuri heidän reaktioidensa takia.

– ”Ootko varma, ettet antanut mitään sellaista signaalia, että se olis ok?” ja ”Ei olis siitä uskonut, se on niin ihana tyyppi!” tai ”Miten se on mahdollista, sullahan olis varmasti voimia tapella vastaan?” Ketola luetteli entisten ystäviensä reaktioita.

– Itse seksuaalirikoksen uhrina mun on tosi paljon helpompi kohdata omia ahdistuksia ja oireilua asian tiimoilta, kun tiedän, että mulle pahaa tehnyt istuu nyt ja tulevaisuuden vuodet vankilassa.

Ketola ei osaa edes kuvitella, miltä tuntuisi jos joutuisi kohtaamaan tällaisen henkilön avatessaan television tai valitessaan podcastia kuunneltavaksi.

– Siksi mun on niin jumalattoman vaikea ymmärtää tiettyjen tyyppien ruutuajat. Mutta mikäpä siinä, kun jengi nauttii ja ainakin osalla on kivaa.

Lue myös:

IS: Iida Ketola joutui raiskauksen uhriksi kesken taksimatkan – kertoo avoimesti järkyttävistä tapahtumista

Iida Ketola järkyttyi raiskauksesta epäillyn Hannu Pikkaraisen uhrin vähättelystä: ”Pelkkä sana sanaa vastaan ei riitä”