Vihreiden entinen kansanedustaja Jani Toivola on pahasti velkaantunut. Iltalehden tekemän selvityksen mukaan miehelle on annettu vuonna 2020 jo peräti yhdeksän velkomustuomiota Helsingin käräjäoikeudessa. Näiden velkojen kokonaissumma on 73 000 euroa.

Tuomiot perustuvat Toivolan vuosina 2014–2018 nostamiin pikavippeihin ja kulutusluottoihin. Lisäksi miehellä on ulosotossa maksamaton jäännösvero ja päivähoitomaksuja. Yhteensä Toivolalla on tällä hetkellä ulosotossa 78 033 euroa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa kuvan myös täältä.

Jo annettujen tuomioiden ohella Helsingin käräjäoikeudessa on yhä neljä eri velkomusasiaa käsittelyssä. Saatavia Toivolalta hakevat Bank Norwegian ja Nordea, joista kummallekin taholle ex-kansanedustaja on velkaa hieman yli 60 000 euroa.

Yhä käsittelyssä olleet velkomusasiat liittyvät Toivolalle myönnettyihin kulutusluottoihin ja luottokorttiin. Luotot on myönnetty vuosina 2013, 2015 ja 2016, ja luottokortti vuonna 2017.

Kun huomioidaan sekä ulosotossa olevat että vielä käsittelyssä olevat velat, on Toivolalla yhteensä noin 200 000 euroa velkaa.

Mikäli kuva ei näy selaimellasi, voit katsoa sen myös täältä.

Toivola toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 2011–2019. Valtaosa hänen veloistaan on siis peräisin kansanedustaja-ajoilta. Iltalehden selvityksen mukaan Toivola tienasi kansanedustajavuosinaan keskimäärin 90 000 euroa vuodessa, eli noin 7 500 euroa kuukaudessa.

Eduskunnassa työskennellessään Toivola ajautui myös muutamiin kohuihin. Hän nosti muun muassa verovapaata kulukorvausta, joka oli tarkoitettu Uudenmaan ulkopuolella asuville edustajille. Toivola oli siirtänyt kirjansa Uudenmaan ulkopuolelle, vaikka hän asui todellisuudessa Helsingissä. Toivola oli myös yksi eduskunnan kovimmista taksinkäyttäjistä vuosina 2015–2019.

Toivola julkaisee tammikuussa lastenkirjan nimeltä Poika ja hame (Otava). Hän toimii myös Barack Obaman Luvattu maa -äänikirjan lukijana.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa kuvan myös täältä.

Lue myös:

Jani Toivola avautuu velkaantumisestaan somessa – ”Olen hakenut ja saanut apua”

Muistatko vielä taksimatka- ja asumislisäkohuissa ryvettyneen Jani Toivolan? Avautuu nyt tilanteestaan: ”Mä etsin töitä”

Seiska: Väärinkäytöskohuissa ryvettynyt entinen kansanedustaja Jani Toivola raivosi ravintolassa ”naama punaisena”