IL: Koronan vaikutukset radiojuontajien työhön – Kimmo Vehviläinen kertoo arjestaan aamuradiossa

Radiojuontaja Kimmo Vehviläinen kertoo koronaviruksen mukana tulleista muutoksista Iltalehdelle antamassaan haastattelussa. Työpaikalla on nyt äärimmäisen tarkat säännöt.

Vehviläinen juontaa aamulähetyksiä Aito Iskelmä -kanavalla yhdessä Suvi Hartlinin kanssa. Lähetyksiä on mahdoton tehdä kotoa käsin ja arki työpaikalla on muuttunut oleellisesti. Juontajakaksikko onkin luonut tiukat rutiinit.

Hartlin on ainoa, jonka Vehviläinen kohtaa työssään aamuisin. Hänen saapuessa töihin on Hartlin jo desinfioinut studion pöydän, näppikset, mikserin ja kaiken muunkin. Vehviläinen suuntaa ensimmäisenä pesemään kätensä huolellisesti.

– Ohjeistus on, että kahvihuoneissa ei hengailla ja kaikki pysyvät omissa studioissaan. Aamiaiset tulevat myös suoraan studioon. Osa juontajista tekee lähetykset etänä ja palaverit pidetään verkossa. Talo on nyt kovin hiljainen, Vehviläinen toteaa.

Väistötilat valmiudessa

Samassa rakennuksessa toimii yhteensä kuusi radiokanavaa. Tarvittaessa lähetyksiä voidaan tehdä myös muualla kuin tutussa studiossa Helsingin keskustassa.

Vehviläisen työpaikalla pyritään varmistamaan, etteivät kaikki kuuden radiokanavan juontajat sairastu samaan aikaan. Työntekijöille on rakennettu väistötiloja, jotka voivat olla eri puolilla kaupunkia. Tällä yritetään varmistaa, että lähetystoiminta jatkuu ja juontajat pysyvät terveinä.

– En osaa edes miettiä, mikä on hintalappu tälle kaikelle, Vehviläinen pohtii.

Hän toteaa, että radio on kuitenkin se väylä jonka kautta viranomaisohjeita välitetään tällaisessa tilanteessa.

Iloa aamuun

Vehviläinen on tunnettu pilkkeestä silmäkulmassaan. Tilanteen vuoksi hän on miettinyt rooliaan uudessa valossa. Pelkästä koronasta puhuminen voi ahdistaa kuulijoita. Siksi Vehviläinen ja Hartlin pyrkivät tuomaan myös iloa vaikeaan tilanteeseen.

– On tärkeää tarjota ihmisille mahdollisuus myös nauraa ja keventää tunnelmaa. Yritämme nyt Suvin kanssa aistia mitä haluaisimme itse aamuisin kuulla. Minulle on myös tärkeää ajatus siitä, että saan olla se, joka ensimmäisenä toivottaa hyvät huomenet ja kertoo aamun uutiset, Vehviläinen kertoo.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Instagram