IL: Pekka Poudan jalassa todettiin veritulppa – pitkä sairausloma edessä

Maaliskuun alussa meteorologi Pekka Pouta mursi pohjeluunsa ulkoiluttaessaan koiraansa liukkaalla nurmikolla. Jalka leikattiin, mutta viime viikolla siinä todettiin veritulppa.

Pouta kertoo Iltalehdelle, että huoli terveydestä heräsi kun hän joutui leikkauksen jälkeen syömään kipulääkkeitä tavallista pitempään.

– Tulppa oli todennäköisesti sellainen, että se ei tullut heti leikkauksen jälkeen. Olen ehkä ollut liikaa paikallani ja saattanut laittaa sidettä tai kipsiä liian tiukalle, hän pohtii.

Poudan vointi on tällä hetkellä kaikesta huolimatta hyvä.

– Makoilen tässä sängyllä jalka ylhäällä. Se on vielä eri värinen ja vähän turvoksissa. Huomenna menen kontrolliin, mies kertoo.

Ihmisten kannustus lämmittää

Meteorologin veritulppaa hoidetaan lääkkeillä ja pian hän saa tiedon onko tulppa liuennut toivotusti. Jalkaa pitää pyrkiä liikuttelemaan mahdollisimman paljon. Mari-puoliso lenkittääkin nyt Sini-koiran lisäksi myös miestään.

– Mari ulkoiluttaa minut ja Sinin aina iltapäivällä, kun ei voi nyt koiraakaan ulkoiluttaa ja joka päivä pitää vähän liikkua. Viikonloppuna vedin kaksi kertaa noin sadan metrin lenkin, Pouta kertoilee.

Sairausloma kestää näillä näkymin huhtikuun loppuun saakka. Pouta kuitenkin iloitsee saaneensa paljon kannustusta ihmisiltä ja moni on tarjonnut myös konkreettisesti apuaan.

– Ihmiset ovat olleen ihan kauhean kivoja. Olen saanut koiranulkoilutustarjouksiakin, hän hymyilee.

Lähde: Iltalehti


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.