Sedun uusi ravintola avautuu Tallinnan laivaterminaalin vieressä sijaitsevaan SadaMarketin rakennukseen.

Liikemies ja ravintoloitsija Sedu Koskista, 63, ei koronavirus pelota. Mies takoo silloin kun rauta on kuumaa. Nyt vuorossa on Tallinna, jonka laivaterminaalin kupeeseen avautuu jo syyskuun alussa uusi Aino ja Onni -ravintola.

– Osakekaupoissakin on sellainen vanha sääntö, että juuri silloin pitää uskaltaa ostaa, kun veri virtaa kaduilla. Kriisit ovat oikeita hetkiä aloittaa jotain uutta, Sedu toteaa Iltalehdelle.

Aino ja Onni on ravintolakonsepti jonka ensimmäinen ravintola sijaitsee Porissa. Tallinnan avajaisten jälkeen seuraava ravintola avataan Helsingissä.

– Helsingissä aloitamme vielä tämän vuoden puolella ja sitten on vuorossa muita kaupunkeja Suomessa. Tämä on kansainvälinen ravintolakonsepti, mikä istuu minne vain.

Kantava teema on rakkaus

Sedu kuvailee uusia ravintoloitaan ”rakkauden pesiksi” ja sanoo rakkauden merkityksen korostuneen entisestään korona-aikana.

– Rakkaus on tunne ja voima, joka koskettaa kaikkia riippumatta yhteiskuntaluokasta tai tulotasosta ja se saa tekemään rajujakin asioita. Tallinnahan on rakkauden kaupunki, minne muualle rakkausravintola sopisi paremmin kuin Tallinnaan?

Sedulle Tallinna ei ole uusi tuttavuus, sillä mies avasi jo reilut 15 vuotta sitten rohkeasti R.I.F.F -yökerhon paikalliseen kauppakeskukseen. Yökerhoa markkinoitiin tuolloin ennen kaikkea suomalaisille, eikä se menestynyt toivotusti. Aino ja Onni sen sijaan toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Tallinnasta myös asunnon hankkinut Sedu keskittyy nyt Aino ja Onni -ravintolaansa. Miehellä on kaupungissa vireillä muitakin projekteja, mutta suunnitelmissa ollutta Helsingin Hernesaaren kaltaista bilekeidasta Tallinnaan ei vielä tule.

– Emme ole saaneet Paljassaareen sellaista kaavaa, joka mahdollistaisi viihdekeskittymän perustamisen sinne. Minulla on kuitenkin Tallinnassa vireillä koko ajan pari-kolme uutta projektia, joihin palaan sitten kun ne ovat ajankohtaisempia, hän vihjailee.