Huippuviulisti ja malli Linda Lampenius nousi tähdeksi lähes yhdessä yössä talvella 1996. Kansainvälistäkin menestystä niittänyt muusikko solmi keväällä 1997 managerisopimuksen losangelesilaisen manageritoimiston kanssa.

Muutto yhdysvaltoihin poiki muun muassa celebrity dealin Playboylle, mistä Lampenius avautuu nyt tarkemmin Iltalehden haastattelussa.

Los Angelesissa kansainvälistä uraansa aloittelevan Lindan oli pakko otattaa kuva, jota jakaa kontakteille. Puhelinluettelon keltaisilta sivuilta hän löysi naiskuvaajan, Alison Reynoldin.

– Kuvattuaan minua koko päivän Alison kysyi, saisiko näyttää kuviani ja kertoa tarinani Hugh Hefnerille, Linda kertoo Iltalehdelle.

Lindan ensireaktio oli kieltävä, mutta hetken mietittyään hän suostui. Hefner halusi samantien tavata.

– Puhuimme paljon musiikista ja urastani. Huomasin, että musiikki oli hänenkin rakkautensa.

Hefner tarjosi Lindalle samanlaista sopimusta, jollaisella muun muassa Kim Basinger ja Cindy Crawford olivat poseeranneet legendaarisessa miestenlehdessä.

– Palkkioni oli sadoissa tuhansissa dollareissa, mutta jouduin antamaan 50 000 dollaria alennusta, koska halusin kaikki diapositiivit itselleni. Sain silloin myös oikeuden nähdä ja vaikuttaa kuvien valintaan, Linda tarkentaa.

Lindan Playboynumero ilmestyi huhtikuussa 1998. Ennen sitä hän oli jo ehtinyt näytellä televisiosarjassa Fame L.A. ja kesällä 1998 hän kuvasi Baywatch-osuutensa.

– Minulla oli hauskaa ja sain tehdä mahtavia juttuja. Baywatchia olisin voinut tehdä enemmänkin kuin yhden jakson, mutta en voinut pitää soittamisesta viikkojen taukoa.