Televisiosta tuttu toimittaja Ina Mikkola elää kiireistä arkea. Hän viimeistelee parhaillaan uutta kirjaansa Valtakirjani.

– Kirjan tarkoitus on kasvattaa tervettä vallanhimoa ja miettiä, miten voit saada oman elämän haltuun ja muuttaa asioita. Kirjassa on tehtäviä, joten lukija voi täyttää kirjaa samalla, kun lukee sitä, Ina kertoi Metropolille Bearel-liikkeen avajaisissa Helsingissä.

Kirjan on tarkoitus ilmestyä tänä syksynä. Lisäksi Ina tekee parhaillaan Runkkarin ystäväkirja -podcastin toista tuotantokautta.

– Huomenna äänitän uusia jaksoja, joten niiden käsikirjoittamiseen on mennyt jonkin verran aikaa. Sitä on ollut kiva tehdä, sillä nauhoituksissa on ollut todella avoin tunnelma. Arvostan, että kuuntelijat ovat arvostaneet sitä toimituksellista työtä, mitä olen tehnyt sitä varten, Ina kertoo.

Inan vieraana ensimmäisellä kaudella olivat muun muassa toimittaja Riku Rantala, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, laulaja Erika Vikman ja näyttelijä Johannes Holopainen. Vieraat avautuivat avoimesti omista seksimieltymyksistään.

– Riku on hyvä esimerkki siitä, ettei hän puhu yleensä kyseisistä aiheista, mutta podcastissa hän puhui asioista todella avoimesti. Luulen, että sama meininki jatkuu toisella tuotantokaudella.

– Jotta ihmiset puhuvat avoimesti, minun ja haastateltavan välillä pitää olla tosi vahva luottamus. Sanon aina vierailleni, että on ok keskeyttää nauhoitukset ja sanoa, ettei halua jostain aiheesta puhua. Osan ensimmäisen kauden vieraista tunsin, mutta en tuntenut esimerkiksi Elinaa etukäteen.

– Olen tehnyt jokaiselle vieraalle myös selväksi, että mistä podcastissa on kyse. Olen rehellinen enkä yritä kusettaa heitä. Olen näyttänyt myös vieraille kysymykset etukäteen, jos he ovat halunneet.

Hän kävi pitkän keskustelun näyttelijä Johannes Holopaisen kanssa ennen podcastin nauhoituksia.

– Hänen kanssaan keskustelimme eniten siitä, mistä juttelemme ja miten.

– Minulle on ollut tärkeää, että jokaiselle vieraalle on jäänyt hyvä fiilis vierailusta.

Lue myös:

Toimittaja Ina Mikkola koki lapsuudessa seksuaalista häirintää: ”Perhetuttu kouri takapuolesta vanhempieni läsnäollessa”