Inka Kallén oli läsnä äitinsä kuolinvuoteella: ”Sanoin hänelle, että voit lähteä rauhassa”

Kotikatu– ja Uusi päivä -sarjasta tuttu näyttelijä Inka Kallén avautui suuresta surustaan keskiviikkoiltana (28.10.) nähdyssä Puoli Seitsemän -ohjelmassa. Hänen äitinsä menehtyi maaliskuussa sairastettuaan 15 vuoden ajan Alzheimerin tautia.

Inka kertoi äitinsä viettäneen viimeiset neljä vuotta hoitokodissa. Hän osasi viimeisen vuoden aikana varautua, ettei äiti ole täällä enää kovin kauaa.

– Joka kerta äitiä tavatessa sanoin, että äiti, tiedäthän sä, että saat lähteä, kun aika on.

Tilanne heikkeni maaliskuussa, kun äiti sai kohtauksia. Yhtenä iltana hän sai soiton hoitokodissa äitinsä menneen huonoon kuntoon ja lähtö saattaisi olla lähellä. Veljensä kanssa paikalle kiiruhtanut näyttelijä huomasi, että äiti oli omissa maailmoissaan ja poissaoleva.

– Sanoin, että äiti me ollaan tässä ja me rakastetaan sua, sä voit lähteä rauhassa. Ihan yhtäkkiä äidin silmistä alkoi valua kyyneleet. Koin sen tosi vahvasti niin, että äiti kuulee meidät. Se helpotuksen tunne, mikä hänelle siinä hetkessä tuli, että hänen on turvallista lähteä, Inka muisteli suorassa lähetyksessä.

Tunnin päästä äidin hengitys muuttui raskaammaksi. Inka koki, että hänen täytyy auttaa äitiä.

–  Aloin puhumaan, en tiedä edes mitä sanoja suustani tuli, mutta hoin uudelleen 10 minuutin ajan, että voit päästää irti, olet turvassa, susta pidetään huolta ja me pärjäämme. Yhtäkkiä hänen hengityksensä muuttui höyhenenkevyeksi ja pysähtyi.

Kun äiti oli vetänyt viimeisen henkäyksensä, Inka nousi veljensä kanssa ylös ja he antoivat suukon äidin otsalle. He kertoivat äidille rakastavansa tätä.

–  Siihen hetkeen liittyy niin paljon kiitollisuutta ja rakkautta. Se on vahvistanut luottamusta sellaisella tavalla, mitä ei voi järjellä selittää.

Lue myös:

Aku Louhimiehen uudessa Odotus-elokuvassa alastomia vartaloita ja erotiikkaa – katso minitraileri!

Kuolemansairaan Janita Lukkarisen tila romahti: ”Lääkärit eivät anna enää paljoa elinaikaa”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.