Näyttelijä Irina Vartia lopettaa Salatut elämät -sarjassa. Hän avaa lopettamispäätöksen syitä sosiaalisessa mediassa.

– Halusin poistua tai pikemminkin en halunnut jäädä. Poistuin vakkarihahmona vuonna 2018, minkä jälkeen olen tehnyt pieniä vierailuja ja nyt tuli korona-ajan isompi vierailu. Totesin syksyn alussa, etten halua jäädä. Yksi syy oli, etten halunnut palata oravanpyörään pysyvästi, koska se on sitovaa muihin töiden nähden ja yhtenä isona syynä oli, että yhteisö oli muuttunut todella paljon siitä kuin aloitin sarjassa. Henki oli silloin tosi hyvä eikä sitä samaa porukkaa enää ole. Ydinporukka oli muuttunut oman hahmoni ympärillä, Irina Vartia perustelee päätöstään Instagramissa.

Salatuissa elämissä lopettamisen jälkeen Irina aikoo tehdä monipuolisesti töitä näyttelijänä. Hän ei näe paluuta Salatut elämät -sarjaan ajankohtaisena.

– Päämäärä on muissa jutuissa. Joidenkin asioiden pitäisi nytkähtää perustavanlaatuisesti eteenpäin, että palaisin sarjaan, hän kertoo.

Irinan lisäksi sarjassa on lopettanut lyhyen ajan sisällä useita muita näyttelijöitä. Häneltä tiedustellaankin sosiaalisessa mediassa, mistä johtuu, että samanaikaisesti moni sarjan vakiokasvoista poistuu sarjasta.

– Jokaisella on henkilökohtaiset syyt ja sitten on kollektiivinen asia, joka tähän vaikuttaa, Irina kertoo.

Myös julkisuus ja median kohtelua Salatut elämät -näyttelijöitä kohtaan on yksi syy, miksi Irina päätti lopettaa sarjassa.

– Eli tietyn ö-luokan median suhtautuminen Salkkareihin on tosi alentava enkä tykkää siitä. Koen, että siinä on ollut naisvihaa, esineellistämistä, slut-shamingia ja muuta shamingia. En halua tieten tahtoen altistaa itteäni sille, Irina kirjoittaa.

Lue myös:

Näin Salatut elämät -tähti suoriutui karaokesta – video!

MTV: Jälleen kaksi näyttelijää jättää Salatut elämät -sarjan: ”Nyt on aika lähteä”