Hyvinvointiyrittäjä ja personal trainer Aki Manninen osti viime kesänä uuden talon Lempäälästä yhdessä vaimonsa Rita Niemi-Mannisen kanssa. Vanhan talonsa Porin Ruosniemessä he laittoivat myyntiin. Pari ei kuitenkaan osannut odottaa, etteikö Porin talo menisi kapaksi.

– Kun talo on todella kiva ja näyttävä ja puitteet kunnossa, niin totta kai se hieman yllätti. Voi olla, että Porin alueella koronakin vaikutti asuntokaupan hiljenemiseen, Aki kertoo Iltasanomille.

Talo päätettiin jättää hiljaiseen myyntiin ja pariskunta uskoo, että onnistuneiden kauppojen aika tulee vielä. Kahden talon ylläpito on kuitenkin kallista ja lisäksi Aki on joutunut säännöllisesti reissaamaan Poriin, jotta voi pitää kiinteistön kunnossa.

– Se aiheuttaa päänvaivaa ja kuluja. Haluan, että se koti on aina kunnossa, Aki kertoo.

Normaalisti Porin taloa lämmitetään osittain puilla, sillä talossa on varaavat tulisijat. Tyhjillään oleva talo lämpiää nyt sähköllä, mistä aiheutuu roimasti kuluja.

– Olen saanut sieltä joka kuukausi 500–600 euron sähkölaskun. Mitä enemmän on omaisuutta, sitä enemmän on murheita. Autot ja kaikki, helpommalla pääsisi, kun ei olisi yhtään mitään, Aki pohtii.

Väliaikaisena ratkaisuna Porin taloon muuttaa nyt Akin veli perheineen. Veli rakentaa parhaillaan omaa kotia.

– Saamme sen avulla kulut kuriin, ja veli saa mukavan paikan perheelleen rakennusurakan ajaksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Rita Niemi-Manninen julkaisi upeita kuvia Lempäälän luksuskodista: ”Uusi koti alkaa tuntua kodilta”

IL: Aki ja Rita Manninen vetivät talonsa pois myynnistä – ”Emme halua antaa tätä ilmaiseksi”